TA-VU-TET-TU

2. luokka


Ann-Katrin Heger: Lemmikit lääkärissä

Milo on huolissaan Pörrö-kissastaan ja vie sen eläinlääkärille. Kohta hän saa jo toimia eläinlääkärin apulaisena. Päivän päätteeksi selviää kaksi asiaa: kissalla ei ole mitään hätää, ja Milo tietää miksi hän ryhtyy isona!


Eva Hierteis: Poni nimeltä Herne

Ella haaveilee pienestä lemmikkieläimestä - koirasta, kissasta tai marsusta. Joten kylläpä hän yllättyy, kun keittiöön tupsahtaa kuin tilauksesta pikkuruinen poni. Ella ja Herne-poni ystävystyvät ja kokevat yhdessä huiman seikkailun. 


Jackie Walter: Santeri karkuteillä

Miia pyytää kissaansa vahtimaan Santeri-hiirtä, ettei se karkaisi... mikä on helpommin sanottu kuin tehty!


Helena Bross: Uimakoulussa (Eeli & Omar -sarja)

Luokka menee uimakouluun. Eeli on innoissaan. Hänestä vedessä on hauskaa! Omarilla puolestaan ei ole yhtään mukavaa altaassa. Hänellä on kylmäkin eikä poika meinaa hoksata, kuinka uiminen oikein tapahtuu.


Katja Reider: Ballerinojen tähtihetki

Iisa ja Emmi ovat vasta aloittaneet balettitunnit, kun ensiesiintyminen jo kolkuttaa ovella. Jännittävää! Nukkehaltijattaressa kaikki balettikoululaiset saisivat roolin. Pääsevätkö pikku ballerinat tosiaan näin pian pyörähtelemään näyttämölle ihanissa tutu-hameissaan? Aluksi ei näytä ihan siltä, mutta edessä onkin yllätysten ilta...


Anna Taube: Kaikkien aikojen matsi

Eetu ja hänen kaverinsa ovat kauhuissaan. Lähikulmille suunnitellaan ostoskeskusta, ja palloilukenttä on jäämässä rakennustyömaan alle. Missä he sitten harjoittelisivat? Niinpä he haastavat pormestarin kaikkien aikojen jalkapallomatsiin. Lapset vastaan aikuiset! Jännittävän ottelun jälkeen selviää, onnistuvatko lapset pelastamaan kentän. Nyt on laitettava kaikki taidot peliin!


Hannele Huovi: Urpo, Turpo ja hymyilevä aave

Urpo ja Turpo ovat aivan tavallisia lelukarhuja, jotka asuvat ihan tavallisen talon ihan tavallisessa lastenhuoneessa. Mutta tavallisuus karisee heti, kun kukaan ei näe, sillä silloin karhut keksivät kaikkea vallatonta tekemistä. Ne ovat hurjapäisiä ja pitävät seikkailuista, nauramisesta ja keppostelusta. Karhujen aiheuttamien toimien jälkiä katsellessaan perheen äiti, isä ja vauva ovat varsin ihmeissään.


Anna Taube: Lukutoukat yökoulussa

Eeli on innoissaan, sillä tänään mennään yöksi kouluun! Oppilailla on mukanaan makuupussit ja paljon luettavaa. Koululla myös leikitään ja keksitään riimejä. Ja syödään pizzaa. Mutta entä jos koti-ikävä iskee? Siihen saa onneksi apua kavereilta.


Helena Bross: Pikkusisko hukassa (Eeli & Omar -sarja)

Lämminhenkinen sarja kertoo luokkakavereista Eelistä ja Omarista, jotka asuvat samassa talossa Aurinkokadulla ja ovat hyviä ystäviä. Omar lupaa katsoa siskonsa Saran perään pihalla. Saippuakuplien puhaltaminen on kivaa! Mutta Sara sotkee paitansa. Sillä välin kun Omar kipaisee kotona, sisko on kadonnut. Eikä Eeli tiedä mitään... 


Helena Bross: Potkulauta piilossa (Eeli & Omar -sarja)

Eeli ja Omar ovat samalla luokalla. Heillä on myös sama haave, nimittäin potkulauta. Riemu on suuri, kun ystävykset löytävät sellaisen hylätyn oloisena puistosta. Tottakai sitä on testattava! Ja voi, kuinka huiman hauskaa sillä ajelu onkaan! Pojat haluavat ilman muuta tulla ajelemaan sillä seuraavanakin päivänä. Niinpä he päättävät piilottaa potkulaudan pensaikkoon. Mutta onkohan teko väärin? Aamulla samassa talossa asuva Anni etsiskelee kuumeisesti isänsä kanssa jotain puistosta...


Karen Wallace: Jäljet lumessa (Etsiväkoira-sarja)

Kahden tarinan kirjassa ensimmäisessä kertomuksessa selvitetään, kuka kumma on tuonut maatilan eläimille lahjan yön aikana. Siinä tarvitaan etsiväkoiraa ja sen tarkkaa hajuaistia! Toisessa tarinassa lumeen on ilmestynyt valtavat jalanjäljet. Hui, hieman pelottavaa! Ratkaiseeko etsiväkoira arvoituksen?


Katie Woolley: Piraatti Jimi

Piraatti Jimillä on kartta. Hän yrittää löytää sen avulla kulta-aarteen. Missä se on?


Alexandra Fischer-Hunold: Lentäjätarinoita

Kerrossänkylento Afrikkaan pyytää lähtölupaa! Lilli ja Lassi pääsevät ikimuistoiselle helikopteriajelulle. Maailman siistein tyyppi ottaa ohjat, kun koneen pilotit sairastuvat. Esa ja hänen lentäjäsetänsä panevat urheiluauton äärimmäiseen kokeeseen. Neljä ta-vu-tet-tu-a ja SUURAAKKOSILLA kirjoitettua lennokasta tarinaa Kirjatiikeri-sarjassa.


Sandra Grimm: Merirosvojen kulta-aarre

Oikea kulta-aarre - tietysti Jori miehistöineen haluaa löytää sen! Mutta aarretta havittelee myös hänen veljensä Moro ja tämän piraatit. Kun kätkö viimein kaivetaan esiin, veljeksille selviää, että asiassa on jotain mätää. Se on selvitettävä pohjamutia myöten, eikä se suju ilman yhteispeliä.


Zapf: Seikkailu Robomaassa

Aku päätyy koulumatkalla taikaportin kautta robottien valtakuntaan. Hän haluaisi palata kotiin, mutta joutuu pikkurobottien hyökkäyksen kohteeksi. Ja ne rikkovat hänen portinavaajansa! Akun onneksi paikalle ilmestyy Beta, robottien jättiläinen...


Jill Atkins: Kirjeitä vaarilta

Joonalla on pitkä matka vaarin luo, joten he kirjoittavat toisilleen kirjeitä. Sitten vaari kirjoittaa kirjeen, joka muuttaa kaiken.


Katja Richert: Kaksi kaverusta ja rakastunut koira

Jihuu! Oona ja Mila saavat taluttaa Tito-koiraa. Mutta sitten he alkavat riidellä talutushihnasta ja Tito pääsee karkuun. Tytöt lopettavat kiistelyn ja lähtevät etsimään karkulaista. Pian ystävyksille paljastuu, että Titolla on oma pieni salaisuutensa.


Cornelia Funke: Lumottu luokkahuone

Ensin matikantunti on ihan tavallinen: kakkosluokkalaiset laskevat laskuja ja kuuntelevat opettajaa. Sitten luokkaan tulee uusi oppilas - ja norsu! Voisiko uudella oppilaalla nimeltä Inga olla taikurin taitoja? Siltä vaikuttaisi, sillä hänen luokkaan tulonsa jälkeen alkaa liitu kirjoittaa itsekseen taululla ja joka puolella lennellä virtahepoja...


Annette Moser: Yksisarvinen ja onnentähti

Voi ei, pikku yksisarvinen on eksynyt! Se tutki kaikkea näkemäänsä innokkaasti ja havahtuu nyt niityllä siihen, että se on yksin. Missä sen lauma on? Taivaalta pudonneen tuikkivan tähden kanssa he yrittävät löytää takaisin kotiin. Onnistuvatko he?


Barbara Rose: Keijupölyä

Mira-keiju tekee taikojaan koulussa. Keijupoika Pekkoa vaivaa lentopelko. Vuokko ja Luna aikovat mennä yhdessä keijutanssiaisiin, mutta heille tulee sanaharkkaa. Onnistuvatko ystävykset sopimaan ajoissa? Kolme viehättävästi kuvitettua keijutarinaa.