Kuvakirjat

1. luokka


Annemarie van der Eem: Minä haluan leijonan!

Juliuksella on suunnitelma, villi suunnitelma. Hän haluaa lemmikin, mutta ensin hänen täytyy suostutella vastahakoinen äiti. Aluksi Julius päättää pyytää leijonaa! Sitten hän yrittää virtahepoa. Hän sanoo jopa haluavansa vuohen. Tai miten olisi apina? Kun erikoiset lemmikit eivät miellytä äitiä, kuinka Juliuksen suunnitelmien lopulta käy?


Ingrid Flygare: Liian pieni Putti

Pikkuinen shetlanninponi Putti asustaa Granbackan tallilla kolmen isomman hevoskaverinsa kanssa. Tallilla järjestetään estehyppykilpailut, mutta koska Putti on niin pieni, se ei saa osallistua. Tallin ikkunasta Putti kuuntelee, kuinka muut hevoset pitävät hauskaa esteradalla, ja tuntee itsensä yksinäiseksi ja surulliseksi. Mutta kun tallille seuraavaksi saapuu ryhmä lapsia tutustumaan poneihin, Putin koosta onkin etua.


Astrid Lindgren: Pelle saa pienen eläimen

Saaristossa kesäänsä viettävän kaupunkilaisperheen nuorin 7-vuotias Pelle rakastaa eläimiä; hänen mielestään ampiaisetkin ovat kotieläimiä. Pojan kanssa parhaat päivänsä nähneessä kesäkodissa loma-aikaansa viettävät epäkäytännöllinen isä-Melkerson, 19-vuotias isosisko-Malin sekä isoveljet Niklas ja Johan. Äitiä perheessä ei ole. Saariston väki on mukavaa ja Pelle ystävystyy nopeasti tomeran Pampulan kanssa. Tytön mukana kulkee joka paikkaan iso ja kiltti bernhardinkoira nimeltään Laivuri. Kaverusten yhteisiin seikkailuihin pääsee usein mukaan myös pikkuinen ja nokkela Stina, joka todella osaa kertoa tarinan jos toisenkin. Pelle on onnesta soikea, sillä hän saa vihdoin itselleen ikioman eläimen, ruskeatäpläisen kaniinin. Mitähän kaikkea aran ja sukkelan kaniinin kanssa saariston lapsille mahtaakaan tapahtua?

Jukka Jokinen: Rami autokuumeessa

Huoltoasemayrittäjä Rami Rasvanäppiin on iskenyt autokuume! Hoplaa-avoauto alkaa näyttää hänen silmissään rämältä. Rami miettii autoja jatkuvasti: pitäisikö uuden menopelin olla lava-auto kuten tähänkin asti vai hankkisiko hän vaihteeksi avoauton, kuten vaikka vuoden 1958 kuplavolkkarin. Rami tuntee nimeltä lähes kaikki maailman kulkuneuvot, mikä vaikeuttaa valintaa. Loistoautot, kilpa-autot, pikkuautot, urheiluautot ja monet muut hienot autoklassikot ajelevat ympyrää Ramin päässä. Mikä näistä kaikista olisi hänelle se parhaiten sopiva?


Kerttu Rahikka: Elsa ja Lauri uimahallissa

Mikä on sinun lempiviikonpäiväsi? Sunnuntai on Elsan, sillä silloin hänen vanhempansa eivät ole töissä ja he ennättävät tehdä Elsan ja pikkuveli Laurin kanssa kaikkea mukavaa yhdessä. Nyt äiti ja lapset ovat lähdössä uimahalliin. Mutta miksei uimahallissa saa juosta käytävillä ja meluta? Kirjassa on tieto-osuus, jossa käsitellään uimahalliin liittyviä käytössääntöjä ja annetaan vinkkejä uimataidon kehittämiseen. Sieltä saa tietoja muun muassa siitä, miten opitaan liukumaan veden alla.


Aira Savisaari: Niilo rakentaa pöntön

On kevät. Niilo ja Hilla kiipeävät lintutorniin. Niilo katsoo kiikarilla. Näyttää siltä, että harakka lentää ihan Niilon nenän edestä. Silti Niilo ei ylety sormilla lintuun. Isä kirjoittaa kaikki Niilon ja Hillan näkemät linnut havaintovihkoon. Nyt on myös pönttöpäivä. Tänään Niilo ja Hilla rakentavat linnuille pesäpöntöt. Kun Niilon ja Hillan pöntöt ovat valmiit, Niilo huomaa autotallin nurkassa tyhjän pahvilaatikon. Kohta pihalla alkaa jännittävä pönttöleikki, josta myös isä innostuu. Kirjan ohjeiden avulla voit rakentaa oman linnunpöntön myös kotona.


Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu, kauhea Hirviö-Hirviö ja muita outoja juttuja

Kun on synkkä ja myrskyinen yö, on tarinankerronnan aika. Outoja, hurjia ja hauskoja juttuja Tatun ja Patun malliin. Oletteko kuulleet Hirviö-Hirviöstä, jossa on kaikki maailman hirviöt? Tai Vlad selittäjästä, tekosyiden ruhtinaasta, joka selittää kaikki asiat itselleen parhain päin? Tai salaperäisestä hedelmävaa'asta, joka saa tuotetuotteet sekoamaan. Tai villipolkupyöristä, joita vain lapset osaavat kesyttää. Kesyttömiä, villejä juttuja laidasta laitaan.


Tiina Nopola: Siiri ja koppava kaniini

Siiri ja pikku-Otto innostuvat kasvattamaan porkkanoita. He harventavat ja kastelevat viljelyksiään ja odottavat jännittyneinä, milloin saavat maistaa ensimmäistä ikiomaa porkkanaansa. Eräänä aamuna porkkanapenkissä on reikä, yksi porkkanoista on hävinnyt! Seuraavana aamuna on kadonnut jo toinen. Siiri ja pikku-Otto nukkuvat teltassa ja näkevät kasvimaalla kaniinin näpistelemässä. He yrittävät häätää pörröturkin tiehensä, mutta tuloksetta. Keski-Otto ja iso-Ottokin osallistuvat kaniininkarkotukseen, mutta mikään konsti ei tehoa koppavaan varkaaseeen. Mitä tapahtuu, kun Siiri ja Otot rakentavat uhkaavan näköisen kaniininpelättimen? Lähteekö kaniini käpälämäkeen? Vai onko kaniini vielä ovelampi kuin Siiri ystävineen?


Teija Rekola: Eetu ja ruma Rusina

Eetun perheeseen on saapunut uusi tulokas, pikkusisko Rusina joka hypnotisoi äidin ja isän. Se huutaa yöt ja rikkoo parhaat lelut. Eetu koettaa olla kiltti, mutta kun kuukaudet kuluvat, hänen taakseen kasvaa varjo. Vaan mikä eteen, kun synnytyslaitos ei ota vauvoja takaisin eikä Aune-tätikään huoli yllättävää joululahjaa? Nyt on kiire, ennen kuin Rusina hurmaa veljensäkin! Koomisia kiepsautuksia täynnä oleva tarina käsittelee railakkaasti lapsiperheille tuttua aihetta, sisarkateutta. Mervi Lindmanin raikkaista, vauhdikkaista kuvista pursuaa huumori ja elämänilo.


Jade Haapasalo: Valo ja yön pimeä

Kaikkia pelottaa joskus - niin myös ihan tavallista Valoa, joka asuu ihan tavallisen äitinsä kanssa. Valoa alkaa arveluttaa, kun ilta pimenee. Oma huone tuntuu lähes vieraalta varjojen maailmalta. Hämärässä mielikuvitus pääsee valloilleen ja iltasadun möröt valtaavat mielen.


Magdalena Hai: Mörkö Möö ja Mikko Pöö

Kukapa ei pelkäisi mörköjä. Mutta ehkä nekin pelkäävät meitä yhtä paljon! Vinkeä kääntökirja tarttuu yhteen tutuimmista lasten peloista ennakkoluulottomalla ja veikeällä tavalla. Selkeä ja voimakas kuvitus kulkee käsi kädessä yksinkertaisen, mutta ilmeikkään tekstin kanssa.


Alex Haridi: Muumipeikko hattivattien saarella

Tove Janssonin tarinaan perustuvassa ihastuttavan tiheätunnelmaisessa kuvakirjassa tutustutaan arvoituksellisin, sähköisiin hattivatteihin. Mikäpä virkistäisi helteisenä keskikesän päivänä paremmin kuin retki merelle! Purjehdusretkelläkin koittavat kuitenkin kuumat paikat, kun Nipsu sattuu saamaan saarella käsiinsä hattivattien aarteen.


Isto, Sanna: Typy ja muriseva mörkö

Typy pääsee lomalle Hankoon! On hauskaa, että koko perhe on mukana, myös Bertta-täti. Typy saa valita huvilasta itselleen oman huoneen. Mutta kun on aika mennä nukkumaan, Typyä alkaa pelottaa. "Sängyn alla voi olla mörkö", hän miettii. Äiti ja isä rauhoittelevat sanoen, ettei mörköjä ole olemassakaan. Eräänä iltana äiti ja isä lähtevät ulos viettämään kahdenkeskistä aikaa, ja Typy jää taloon Bertta-tädin kanssa. Silloin huvilassa alkaa tapahtua kummia.


Jenna Kostet: Ilon Milli ja pelon Mölli

Milli tapaa metsäretkellään kummallisen tytön, Möllin, joka näkee vaaroja ja hirvityksiä joka puolella. Pian Millikin alkaa pelätä, sillä Mölli on vaarojen asiantuntija. Mölli tietää, että epäonnistuneesta soittoesityksestä seuraa hävipäistys, kurkussa voi olla kurkkutukistus, ja hammaslääkäri tahtoo katsoa suuhun vain poratakseen hampaat täyteen reikiä. Millin pelot alkavat vaikuttaa tavalliseen elämään, mutta onneksi vaari osaa kertoa Millille, miten möllien kanssa kannattaa elää.


Anna Tommola: Säpsy uhmaa kohtaloa

On ilta ja möröt saapuvat. Säpsy on siitä aivan varma. Silloin äiti aina tulee viereen ja lohduttaa. Mutta nyt Säpsy on mökillä isovanhempien kanssa eikä voi huutaa äitiä apuun. Sitten paljastuu, että maailman rohkein vaarikin pelkää - vesikasveja! Ehkä Säpsynkin pitäisi kokeilla uhmata kohtaloa? Ihan vähän vain...


Emilia Erfving: Kasa

Jos menet metsään, et välttämättä näe eläimiä, mutta aivan varmasti näet Kasan. Se koostuu milloin mistäkin vuodenaikojen mukaan. Siinä voi olla lehtiä, katkenneita oksia, kuusenneulasia, kukan alkuja ja tammenterhoja. Mehiläiset surisevat Kasan ympärillä kesäaikaan, syksyllä siitä tulee siilin pesä ja talviaikaan sen peittää valkoinen lumi. Vuodenajat jatkavat kiertoaan joka vuosi. Välillä kuullaan kerrottavan, että kevät tuli tänä vuonna aikaisin tai että nyt se on aikatauluun nähden myöhässä. Mutta joka vuosi se tulee. Ja niin ilmestyy Kasakin.


Lena Frölander-Ulf: Minä, Muru ja metsä

Äiti rakastaa mökkeilyä. Hän rakastaa merta. Hän rakastaa tuulta. Hän rakastaa metsää. Huomenna voit rakentaa majan, äiti sanoo. Minä en sano mitään. Sillä minä pelkään. Pelkään merta. Pelkään tuulta. Pelkään metsää. Mökillä käydään metsäpissalla. Olen pidätellyt tosi pitkään. Metsä on täynnä mönkijöitä ja merkillistä elämää. Jos pienen ihmisen täytyy pissata metsään, vastaan voi tulla mitä hyvänsä: kuusi joka tarvitsee apua, itkevä näkki tai hermostunut tulikärpäsjengi. Pikku ihmisen ensiaskeleet ovat haparoivia mutta käyvät varmemmiksi. Metsän kanssa voi ystävystyä. Raapetöinä ja akvarelleina toteutettu salaperäinen kuvitus herättelee niin pienten kuin isojenkin lukijoiden mielikuvituksen. 


Kaisa Happonen: Mur, eli karhu

Tässä metsässä karhut nukkuvat talviunta. Kaikki paitsi yksi. Vaikka on syksy, karhujen nukkumaanmenoaika, Mur ei tunne itseään lainkaan väsyneeksi. Kun muut kuorsaavat talvipesissään suuret mahat hyllyen, Mur tuijottaa valveilla pesänsä kattoa. Vaikka sen turkki on yhtä ruskea ja karhea kuin metsän muillakin karhuilla, tuntee se olevansa nurinkurin. Onko karhu, joka ei nuku talviunta, karhu laisinkaan?


Katri Kirkkopelto: Molli ja maan ääri

Molli on ollut tyytyväinen omaan tuttuun taloonsa, sen pihaan ja puutarhaan sekä kiviaitaan, joka erottaa puutarhan Suuresta metsästä. Se maailma on Mollille juuri sopivan kokoinen. Mutta mitä nyt tapahtuu: Olo on omituinen: varpaissa kutittelee, häntä viuhtoo villisti, katse on unelmoiva, huokailuttaa ja olo on levoton. Molliin on iskenyt matkakuume!  Hän haluaa mennä Suureen mestään. Sisu auttaa ystäväänsä pakkaamaan. Lähdön hetkellä olo on jännittynyt, vähän pelottaakin. Ei ole ollenkaan helppoa lähteä suoraan maan ääriin, kun on aiemmin pysynyt ainoastaan omalla pihallaan. Mitäs sitten, kun reissulla tuleekin koti-ikävä?


Kirsti Kuronen: Kerro minulle kaunis sana

Jaakon pää meinaa poksahtaa rumista sanoista, joita koti on täynnä. Hän lähtee etsimään kauniita sanoja mummulta saatuun siniseen lippaaseen. Mikä on kaunis sana naapurin Sallin mielestä? Entä kirjastosedän - tai lumihevosen? Tai päiväkodin Pipsan?


Anne-Maria Kuusela: Siro Saparon iso moka (Ympyräiset-sarja)

Poutapilven päällä asuu Ympyräisiä. Ne ovat sympaattisia eläimiä, jotka muistuttavat kumpupilvimäisilta muodoiltaan toisiaan, mutta luonteiltaan ne ovat erilaisia. Esimerkiksi yksi Ympyräisistä on heti mukana leikeissä, kun toinen tarvitsee kannustusta, jotta rohkenee mukaan. Kaikki tunteet ovat Poutapilven päällä sallittuja ja niitä saa näyttää. Nyt Ympyräiset ovat matkalla seikkailuun avaruusaluksen kyydissä. Jokaisella matkustajalla on omat tehtävänsä aluksessa vahvuuksiensa mukaisesti. Mutta pikkutarkka Siro Saparo ei millään malta olla koskematta muutamaan vipuun siivotessaan ohjaamossa...  Ja niin Ympyräisten alus kääntyy väärään suuntaan! Ympyräiset ovat pelästyneitä ja alkavat selvittää tilannetta. Siro Saparo puolestaan on surullinen ja kovin pahoillaan tapahtuneesta. Miten tilanne ratkeaa? Miten ystävykset toimivat? Mikä mahtaa ollakaan raketin päämäärä nyt?


Julia Donaldson: Etsiväkoira Ella

Onko sinulta joskus kadonnut jotain? Taidat nyökytellä. Kyllä vain, joskus me kaikki hukkaamme tavaroita. Myös kuusivuotiaan Esselin lelut ovat joutuneet hukkaan. Mutta hänellä on tarkkanenäinen etsivä apunaan - nimittäin Ella-koira! Voi sentään, nyt Esselin koulun kirjat ovat kadonneet! Ella ja sen nuuhkuttava nenä tulevat taas apuun. Löytyvätkö lelut ja kirjat?

Jaana Ala-Huissi: Vanhan maatalon salaisuus

Tämän tarinan talo ja sen ihmiset ovat oikeasti olleet olemassa. He asuivat Ilmajoella, Etelä-Pohjanmaalla kauan sitten. Ison talon pihassa on ainakin aitta, navetta, talli, kärryliiteri, paja ja sauna. Eila on sisarusten Eliinan ja Fransin ottotytär. Eletään aikaa, jolloin kauppoja on harvakseltaan ja kaikki tarvittava joko kasvatetaan tai tehdään itse.Maatalossa on työtä yllinkyllin. Koska töitä on niin paljon, käy Lauroselan pohjalaistalon könninkello tuntia aikaansa edellä, jotta kaikki askareet tulevat varmasti tehdyiksi. Eräänä yönä vilkkaan ja työteliään päivän päätteeksi Eila herää porstuan eli eteisen komerosta kuuluvaan rapinaan. Tyttö nousee sängystään ja hiipii eteiseen. Komeron ovi on raollaan ja sieltä kajastaa hento valo. Eila kurkistaa sisään - ja on vähällä lentää istualleen! Mitä tyttö näkee komerossa? Mitä vanhoissa taloissa usein kerrotaan olevan? Ja miksi kummassa talon sokeritoppa eli iso tötterömäinen pala sokeria hupenee koko ajan?


Emelie Andrén: Eeron traktorikoulu

Ei ole olemassa parempaa kuin traktorit, ei ainakaan jos Eerolta kysytään. Jotta voisi olla mahdollisimman paljon traktoreiden kanssa tekemisissä, päättää Eero perustaa traktorikoulun. Kaikki haluavat varmasti oppia ajamaan traktoria, hän tuumii, ja lehmät ja kanat ovat täysin samaa mieltä asiasta. Lehti-ilmoitus alkavasta traktorikoulusta tuokin paikalle paljon oppilaita. Ennen traktorin hyttiin nousemista on kuitenkin opeteltava kaikki ensin teoriassa liikennesääntöjä myöten ja se on lasten mielestä tylsää. On hyvä, että traktorikoulun oppilaita on paljon ja että Eero on ennättänyt jo hetken opettaa heitä, sillä eräänä aamuna koko seutu on lumen peitossa, eikä yksi traktori millään ehdi auraamaan joka paikkaan. Nyt oppilaskuusikko pääseekiin hyppäämään traktoreihin ja toteuttamaan oppejaan käytännössä! Opettaja puolestaan voi samaan aikaan vetää henkeä ja nauttia työnsä tuloksista hunajavoileipää mutustellen. Vai voiko? Osaavatko oppilaat hoitaa lumenauraushommat?


Emelie Andrén: Ruuhkaa autokorjaamolla

Kaupungin laidalla sijaitsee pieni autokorjaamo, jossa tulee tänään olemaan paljon puuhaa. Suorastaan ruuhkaa itseasiassa. Korjaamossa työskentelevät Armi, Akseli ja Alpo eivät vielä tiedä tätä, sillä he viettävät lepopäivää töistä. Juuri nyt he herkuttelevat Alpon leipomalla autonmuotoisella kakulla. Mutta loma jää lyhyeksi, sillä urheiluauto kaahailee, ajaa kuoppaan ja hajoaa. Kuski ei onneksi kuitenkaan loukkaannu. Traktorikuski Eero antaa rikkinäiselle autolle kyydin korjaamolle, jonne on kertynyt suorastaan jono muistakin apua tarvitsevista kulkuneuvoista. Armi, Akseli ja Alpo käärivät hihansa. Saadaanko kaikki ajoneuvot kuntoon? Ennättävätkö autonkorjaajat enää yhtään viettämään vapaata tälle päivälle?

Caryl Hart: Supersankarit kylässä

- Huh, nyt tuli vaativa homma! tuumii Jussi, sillä hänen pitäisi pelastaa maailma! Supersankari on nimittäin tullut pyytämään Jussilta apua, koska hänen supervoimansa ovat kadonneet.


Pasi Pitkänen: Kadonneiden eläinten saari

Matias ja pikkusisko Jenni ovat sirkuksessa. Reissu on lahja Matiakselta leijona-asuun pukeutuneelle sisarelleen. Sirkuksessa on valtavan hauskaa, kunnes tapahtuu jotain hurjaa - mustavalkoinen hirviö sieppaa kainaloonsa lavalla olleen  leijonanpennun ja sitä silittämään tulleen Jennin ja kolmikko häipyy. Rohkea ja toimelias Matias sekä huolestunut leijonaisä Pete seuraavat niitä salamannopeasti. He nousevat veneeseen ja lähtevät hirviön perään. Muutaman päivän kuluttua Matias ja Pete-barbarileijona rantautuvat kauniiseen viidakkosaareen. Siellä on sekä huikaisevan upeat maisemat että kovin vaarallista: Joka puolella näkyy tiheää viidakkoa, taivasta kurkottelevia puita, upottavaa juoksuhiekkaa, korkeita vesiputouksia ja pitkiä hiekkarantoja. Saarella asuu myös heidän takaa-ajamansa hirviö...


Åsa Rönn: Pekka Töpöhäntä ja Mauri Mäyräkoira

Mauri Mäyräkoira on siitä kummallinen koira, että sillä on vain yksi korva. Muut koirat kiusaavat Mauria ja nimittelevät korvapuoleksi, mutta Pekan mielestä se näyttää oikeastaan aika kiltiltä. Eikä ole Maurin vika, että sillä ei ole toista korvaa. Kissan ja koiran ystävyys on aluksi muiden kissojen mielestä outo juttu, ja erityisesti ilkeä Monni yrittää tehdä kaksikolle kolttosiaan. Pekka Töpöhäntä muistuttaa meitä kaikkia erilaisuuden hyväksymisestä ja ystävyyden voimasta. Joskus vaatii paljon rohkeutta olla kiltti!


Tapani Bagge: Tahvo ja Bella hernerokkasumussa

Miltä hernerokkasumu maistuu? Tahvo-kissa, tai itse se sanoo olevansa siperiantiikeri, haluaa selvittää asian. Sen ystävä Bella-koira lähtee mukaan. Olisi huippua saada sumu kiinni! Tällä reissulla Tahvon lakkiin juuttuu kiinni Pablo. Pablo on pingviini, joka on matkalla Etelänavalle, mutta on nyt kerta kaikkiaan eksynyt reitiltään. Ystävykset antavat Pablolle kompassin. Osaisiko se nyt takaisin kotiinsa? Entä, saivatko Bella ja Tahvo usvan kiinni?


Stefanie Dahle: Rosa Ruusunnuppu ja toiveiden taikalinna

Rosa Ruusunnuppu on pieni sydänprinsessa, joka elää vaaleanpunaisessa linnassa ystäviensä kanssa. Rosan hyviä ystäviä ovat muun muassa Ruusa Ruusukilpikonna ja Mirri Pieluskissa. Eräänä päivänä linnan oveen kolkuttaa suklaaorava, joka on kuullut, että sydänprinsessa toteuttaa kaikki toiveet. Suklaaoravan toive on yksinkertainen: se haluaa ystävän. Ja mitä sitten tapahtuu?


Anneli Kanto: Virtaset huvipuistossa

Huvipuistoon pääseminen on vaatinut lapsilta erityistä kiltteyttä ja ahkeruutta, mutta kaikki ovat tehneet parhaansa. Virtasista pienin, Kastehelmi, joutuu pettymään pahasti, sillä hän on liian lyhyt jänniin laitteisiin. Koska kaikki vaiva on ollut aivan turhaa, tyttö päättää tehdä juuri niin kuin häntä huvittaa viis siitä, onko kilttiä vai ei.


Katri Kirkkopelto: Piki

Pyjamapellejä ei päästetä sisään!? Piki seisoo tyrmistyneenä kerhomajan ulkopuolella supersankarin viitta harteillaan. Uudet kaverit eivät otakaan häntä mukaan kerhoonsa, vaan läimäyttävät kerhomajan oven Pikin nenän edessä kiinni. Vasta kotona tulee itku! Onneksi siellä on Yönalle ja ennen kaikkea Iso, jonka kauniit ja kannustavat sanat rauhoittavat murheellisen pikkuolennon. Piki suivaantuu ja päättää selvittää, miksi ei pääse mukaan leikkeihin. Paljon ehtii tapahtua ennen kuin Piki on muiden mukana pohtimassa, mitä kiusaavalle Pomolle tapahtuu - haluaako kukaan enää leikkiä sellaisen kanssa, joka kiusaa toisia?


Sven Nordqvist: Viiru osaa

Ukko Pesonen ei osaa yhtään mitään -- vai osaako sittenkin?

"Pesonen! Osaatko hyppiä tasajalkaa tästä sisälle tupaan?" Viiru huusi.

"Osaan kyllä. Mutta en halua", Pesonen sanoi.

Ystävysten sanailu jatkuu samaa rataa, kunnes lopulta Viiru saa huomata, että Pesonen osaa sittenkin jotain tärkeää. Ukko näet pakkaa eväät koriin ja soutaa heidät Pikkusaareen retkelle!


Danny Parker: Onnenpäivä

Onni löytyy pienistä asioista: leipomisesta, leikkimisestä, leijan lennättämisestä, salaisuuksien kertomisesta, kissan silittelystä, kiireettömyydestä.
Tunnelmallinen, herkkä kuvakirja rauhoittaa päivän kiireistä ja muistuttaa siitä, mikä on tärkeää. Ilmavat kuvitukset ja vähäeleinen teksti antavat ajatuksille tilaa lentää. 


Susanna Silvander-Rosti: Sulon ja Elsin uudet naapurit

Sulo ja Elsi intoilevat muutosta Kevätmäen värikkäisiin puutaloihin. Kaksosia kuitenkin mietityttää, asuuko niissä leikkikavereita. Onneksi heidän kaksi äitiään kannustavat rohkeasti tutustumaan uusiin naapureihin, joihin lukeutuvat ainakin kaukaa etelästä muuttanut Aishan ja Fulan perhe ja ihanan bonussiskon saaneet Nelli ja Neea. Sulo ja Elsi kohtaavat uusien kavereiden kanssa hauskoja hetkiä ja oppivat, että kaikki perheet ovat yhtä hyviä.


Carrie Weston: Voi, Boris!

Kouluun odotetaan innokkaasti uutta oppilasta: Pyry-pupu, Myky-myyrä ja Kepa-kettu ovat riemuissaan, kun kuulevat, että uusi oppilas on karhu! Mutta Boris ei olekaan mikään söpö, pikku nallekarhunen, vaan oikea, suuri karhu: karvainen, pörröinen ja - niin, ISO. Oppilaat vierastavat aluksi Borista, mutta sitten tapahtuu jotain, mikä tekee Boriksesta luokan suosikkioppilaan. Riemastuttava ja opettavainen tarina, joka muistuttaa, että alku voi olla hankalaa, mutta asiat voivat myös muuttua.


Stefanie Dahle: Lilia, pieni keijukaisprinsessa ja lumoava yksisarvinen

Keijukaismaailmassakin on oma prinsessansa, Lilia. Hänen ystävänsä on metsänuusku Trott. Siellä asustaa myös yksisarvinen, joka joutuu hetkeksi kadoksiin ja takaisin tullessaan se on kutistunut hiiren kokoiseksi. Mitä on tapahtunut? Saako keijukaisprinsessa Lilia kastelemalla tai syöttämällä kasvatettua eläimen takaisin entiseen kokoonsa? Entä kuka on niittykirvakka Miikkunen? Mitä muuta neljässä tarinassa yksisarvisesta tapahtuukaan?


Stephanie Dahle: Mansikkahaltijatar: Taianomaisia kertomuksia

Kun Lilli näkee pikkuisen valkoisen koiran hiiviskelevän ruokaa etsimässä jäteastioilla, hän ei yksinkertaisesti voi olla auttamatta sitä. Ja kun koira puolustaa Lilliä isomman pojan kiusatessa tätä, heistä tulee ystävät ikuisiksi ajoiksi. Tässä kirjassa on neljä lyhyttä, hupaisaa kertomusta.