Sadut

2. luokka

Voit lukea listalla olevilta kirjailijoilta myös jonkin toisen kirjan.


Satu Alajoki: Kadonnut aurinko

Aurinko on kadonnut! Ja jos aurinko ei nouse, ei edes aamuntuoja voi herättää ketään uuteen päivään. Valve-Ville on syystä hermostunut ja pyytää ystäväänsä apuun. He lähtevät yhdessä auringon jäljille, mutta salainen matka uhkaa kariutua alkuunsa ja kaksikko saa yllättäen matkaseuraa. Nouseeko aurinko viimein, vai jääkö Nukkumatti tekemään ikuista yövuoroa? Kadonnut aurinko on seikkailullinen satu valosta ja pimeydestä, pelot voittavasta rohkeudesta ja ystävyydestä.

Kuva: Myllylahti


Päivi Alasalmi: Unten puutarha ja muita satuja

Itämaisen palatsin puutarhassa tapahtuu kummia. Prinsessat on taiottu kiviksi, talonpojat kaloiksi ja ruhtinaspari kadonnut kuin tuhka tuuleen. Kuka on saanut aikaan maagiset muutokset? Kaksoset Mena ja Nuna saapuvat Unten puutarhaan, kun Nuna sairastuu mystisesti. Mena joutuu ratkomaan palatsin salattua arvoitusta ja etsimään sisaren parantavaa taikaa ainoana apunaan puhuva kissa. Lumoava satukokoelma vie lukijan Vuorensumun kylään ja Varmapurnan kaupunkiin, sadun ja seikkailun taikamaailmaan, joka on ihmeitä täynnä.

Kuva: Tammi


Jukka Itkonen: Sorsa norsun räätälinä

Näitä tarinoita et voi lukea nauramatta! Verbaalivelho on tehnyt taas taikojaan ja siirtänyt klassisten satujen parhaat palat villisti mukaillen nykypäivään. Tarinoissa seikkailevat mm. mummon mopolla kaahaava Punalätsä, Tumin grillikioskille karkaava Muurikka sekä kääpiöt Kirveli, Muskeli, Harkimo, Danny, Kurt-Henrik, Runsas ja Sarasvuo.

Kuva: Otava


Pamela Mandart: Hemmo ja hölmöläiset

Kirjailija Pamela Mandartin nykyaikaan päivittämät hölmöläistarinat ovat arvokasta ja laadultaan universaalia kansanperinnettä. Niiden lämminhenkinen, tarkkanäköinen ja osuva huumori kertoo ihmisluonnosta ja naurattaa makeasti sekä lapsia että aikuisia. Joukossa on myös uusia tarinoita Hölmölän väestä, sankarinaan kylän järkevin tyyppi, nuori poika nimeltään Hemmo Hölmöläinen.

Kuva: Basam Books


Sanna Mander: Prinsessakirja

Leikkisässä ja visuaalisessa prinsessakirjassa kerrotaan kaikki mitä haluat ja kaikki mitä et tiennyt haluavasi tietää prinsessoista. Mitä prinsessat syövät, miksi he joskus pussailevat sammakoita, millaisia kenkiä heillä on ja ylipäätään mitä kaikkea mahtavilta prinsessoilta vaaditaan. Kirjassa tavataan Lumikki, Pocahontas, Marie Antoinette, Ozma, Leia, Wallis Simpson, Kleopatra ja muita ihan fantastisia prinsessoja.

Kuva: S&S


Noora Nikka: Eirikin matka maan ääriin

Eirikin seikkailu alkaa, kun hän lähtee kasvattilohikäärmeensä kanssa kohti pohjoisen maan kaukaisinta kolkkaa. Siellä lohikäärmeet nousevat siivilleen ja lentävät oman heimonsa luokse pesimään. Pieni, pyöreä ja perhosia rakastava lohikäärme Arnaldur ei kuitenkaan osaa lentää. Matkalla seurueen suojelijaksi liittyy viikinkityttö Freja, jonka haaveena on jonain päivänä tulla oikeaksi soturiksi. Satua voi lukea kirjasta ja kuunnella takakanteen liitetyltä CD-levyltä.

Kuva: Kopperi Oy


Paula Noronen ja Minna Kivelä: Hulluja satuja (sarja)

Räävittömät oravaveljekset Mauri ja Vesa joutuvat alkajaisiksi napit vastakkain pähkinöitä heittelevän pahismummon kanssa. Vauvojen salainen elämä taas aiheuttaa hämmennystä, kun tottelemattomat touhupeput Vuokko ja Keke riehuvat uutisstudiossa ja lentokoneen ohjaimissa. Samaan aikaan heidän äitinsä kahvittelevat. Kakkakikkare taas ei ole moksiskaan, kun häntä luullaan hammaslääkäriksi. (Pölyn)imuria potilaan suuhun vain, kyllä se särky siitä lähtee ja maine on taattu!

Kuva: Tammi


Lea Pennanen: Pikku siili

Joet ovat kuivuneet, joten Pikku siilin vanhemmat joutuvat etsimään ruokaa koko ajan vain kauempaa. Kotona on ruokana muun muassa mustikoita, mutta Pikku siili itse pitää kovasti hunajasienistä. Se sattuu olemaan rohkea siilinpoikanen, joten se päättääkin lähteä ihan yksinään etsimään niitä kaukana sijaitsevasta Eläinten metsästä. Siellä asuu ystävällistä väkeä, kuten vaikka Kissa Kiisseli, Hiiri Hii ja siilivaari. Mutta Kettu Keikura ei ole kiltti, vaan katala. Sen saa Pikku siili todellakin huomata, vaikka uskaltaa sitä uhmatakin.

Kuva: Otava


Satumaa kuuluu kaikille

Eri taustoista ponnistavan kirjoittajajoukon kokoelma nytkäyttää perinteisen sadun sijoiltaan. Se esittelee satumaan, jossa prinssi saa prinssinsä, Lumikin iho hohtaa kullanruskeana, lohikäärmeen ryöväämä prinsessa nautiskelee elämästään linnan ulkopuolella ja ystävyyden voima sulattaa lähiön ikitalven.

Kuva: WSOY


Minttu Vettenterä: Ihmissatuja pikkukummituksille

Ihmisillä on kummitusten mielestä niin kummallisia tapoja ja tottumuksia, että ne epäilevät voiko moisia taruolentoja olla olemassakaan. Eräänkin kerran Räpsyn Esmon-eno joutui imurin nielaisemaksi. Ihmissusi Herra Hukkasesta taas yritettiin väen väkisin tehdä ihmisperheen lemmikkikoira. Koirasampoon haju ei haihtunut turkista viikkoihin... Entäs lapsiksi kutsutut mini-ihmiset sitten? Hehän nukkuvat parhaaseen valveillaoloaikaan, ihan joka ikinen yö. Mitä ajanhaaskausta!

Kuva: Kustannus-Mäkelä