Sarjakuvat

4. luokka

Voit lukea listalla olevilta kirjailijoilta myös jonkin toisen kirjan.


Mark Acey: Karvinen tietää kaiken

Maailman röyhkein ja rakastettavin kissa laittaa maailman kerralla järjestykseen. Tämä kirja sisältää kaiken, mitä olet aina halunnut tietää kaikesta, mutta olet ollut liian laiska kysyäksesi. Omintakeisesta oppaasta löytyy totuus muun muassa taiteesta, taitoluistelusta, tatuoinneista, teddykarhuista, tekosyistä, televisiosta, tietokoneista, tulisesta kastikkeesta, tyhmyydestä ja työstä - ja siinä olivat vasta t-alkuiset.

Kuva: Otava


Bart Simpson: Katastrofien mestari

Rehtori Skinner ja Bart kilpailevat "tägäämisessä" suihkien ympäri koulua. Ja kun Lisa saa kolhun päähänsä, Bart uskottelee hänelle tämän olevan kepposteleva kauhukakara. Heitetään soppaan vielä matka Meksikoon, ydinonnettomuus, viikinkejä, vampyyrejä, irvistelyä, alieneita, outoa käytöstä ja ilmaston muutosta niin käsissäsi on raamatullisiin mittoihin yltävä katastrofi - tai vain yksi tavallinen päivä Bart Simpsonin elämässä!

Kuva: readme.fi


Emilé Bravo: Kultakutri ja seitsemän kääpiökarhua (sarja)

Kuka auttaisi seitsemää kääpiökarhua pääsemään eroon jättiläisestä, joka on nukahtanut heidän sängyilleen? Pillipiipari rottajoukkoineen, urhea ritari vai porsas, joka rakentaa taloja? Kun Kultakutri on prinssin nimi ja karhujakaan ei ole kolme vaan seitsemän, tuntuu lukijasta hieman hämmentävältä. Kun seitsemän karhua ovat kääpiöitä ja heidän sängyissään nukkuvan kauniin jättiläisen nimi on Lumikki, vaikuttaa viimeistään siltä, ettei tarinan ihan näin kuulunut jatkua. Ja kaiken huipuksi prinssi kieltäytyy suutelemasta prinsessaa!


Kuva: WSOY


Eoin Colfer: Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa

Nyt sarjakuvana ilmestyvä Artemis Fowl: Tehtävä pohjoisessa kertoo, miten hiidet hankkivat energialähteekseen ihmisten keksimiä, mutta maan alla kiellettyjä kapistuksia. Siitäkään ei hyvää seurannut... Komisario Holly Short päättää kaapata Artemis Fowlin heti kuulusteluihin. Hänen aikeistaan tietämätön Artemis on sillä välin saanut röyhkeän lunnasvaatimuksen: hänen kauan kadoksissa ollutta isäänsä pidetään vankina kaukana kylmässä pohjoisessa.

Kuva: WSOY


Lena Furberg: Hevoshullun parhaat

Lenan pitkät sarjakuvat on viimein koottu yksiin kansiin. Ensimmäisenä julkaistaan parhaat sarjakuvat Lenan varhaisilta vuosilta, 1979-84, uusina suomennoksina. Klassikot kuten Pärla ja Ystäväni Harmaa on väritetty uudelleen sekä vanhojen että uusien Lenan fanien iloksi.

Kuva: Story House Egmont


Rene Goscinny: Asterix gallialainen

Tästä kaikki alkoi! Kaikkien aikojen ensimmäinen Asterix-seikkailu. Roomalaiset sieppaavat epätoivoissaan Asterixin ja Akvavitixin, mutta vangeista koituu heille pahoja harmeja...

Kuva: Story House Egmont


Pauli Kallio: Kalle, Kaneli ja kipsi (sarja)

Kaneli pimputtaa pianoa ja Kalle sahaa selloa Huttuvainion musiikkiopistossa. Molemmat potkivat palloa Huttulammen Palloseuran junioreissa, kunnes toinen heistä kapuaa koivuun noutamaan oksanhaaraan juuttunutta jalkapalloa. Kipeä kömmähdys johdattaa sankarimme Huttuvaaran terveyskeskukseen, jossa he kohtaavat sairaanhoitaja Keijo Kolhuvaaran, tohtori Hilda-Vieno Huttu-Vellisen sekä röntgensisko Säde Rönniläisen ja päätyvät lopuksi kipsimestari Kari Kallisen kabinettiin. Palloton ja selloton toipilasaika kuluu kiduttavan hitaasti, mutta elämänilo voittaa viimeistään silloin, kun kipsille heitetään hyvästit ja Huuhkajien maalitykki Teemu Pukki tupsahtaa Hupsin harjoituksiin.

Kuva: Suuri Kurpitsa


Konami Kanata: Chi's Sweet Home: oma koti kullan kallis 1 (sarja)

Kissanpentu eksyy emostaan ja löytää uuden kodin Yamadan perheen luota. Alkaa kommelluksien täyttämä yhteiselo, jossa joutuvat koetukselle sekä kissan että ihmisten kärsivällisyys - ja erityisesti lukijan nauruhermot! Hilpeää, lämminhenkistä ja oivaltavaa kissa- ja ihmishuumoria.

Kuva: Sangatsu Manga


Mari Luoma: Romeo & Hirviöt (sarja)

Kun Romeo Addison täyttää 12 vuotta, hänet lähetetään yksityiskouluun komeaan kartanoon, kuten isoisoisoisosedän testamentti velvoittaa. Ensimmäinen sieltä huippuarvosanoin valmistunut Addisonin suvun nuori perii sedän koko omaisuuden.

Mutta kartano onkin eriskummallinen opinahjo, jossa opettajakuntaan kuuluvat muun muassa zombi, kummitus ja ihmissusi. Onneksi Romeolla on koulukaverinaan neuvokas Jillian-serkku, jota ei pari hirviöopea hetkauta. Yhdessä serkukset ryhtyvät selvittämään sukukartanon hurjia salaisuuksia...

Kuva: WSOY


Made in Finland: suomalaiskirjoittajien parhaat tarinat

Mikä yhdistää muun muassa Mauri Kunnasta, Johanna Sinisaloa, Anssi Kelaa, J. Karjalaista, Pasi Heikuraa, Jari Tervoa ja Markku Paretskoita? Kaikki ovat toki ammattikirjoittajia, mutta jokainen heistä on myös kynäillyt Aku Ankka -tarinan! Kaikki tämän kirjan tarinat ovat lähtöisin suomalaisen kirjoittajan kynästä, ja mukana on totta kai myös Ankkakirjoittajina kunnostautuneiden Kari Korhosen, Jaakko Seppälän ja Kai Vainiomäen sarjojen aatelia.

Kuva: Sanoma Media Finland


Pako onnellisten saarelta

Kaikki Aku Ankan ystävät muistavat Ankronikka-animaatiosarjan 1980- ja 1990-lukujen taitteesta! Komea sarjakuvakirja sisältää sekä uutta, reipasta ja räväkkää DuckTales-sarjakuvaa että vanhaa ja tuttua Ankronikkaa. Mukana on Suomessa ennenjulkaisemattomia DuckTales-seikkailuja, uuden DuckTaleslehden parhaita paloja ja rakastettuja Ankronikka-klassikoita. Tuttujen ankkaystävien lisäksi kirjan sivuilla seikkailee myös Tupun, Hupun ja Lupun äiti Della Ankka.

Kuva: Sanoma Media Finland


Milla Paloniemi: Veera ja minä

Kiroileva siili -sarjakuvalla läpi lyöneen Milla Paloniemen uutuusalbumi on kertomus Millan Veera-koiran olemuksesta. Lemmikki-lehdessä ilmestynyt hauska sarjakuva on kerännyt paljon faneja. Paloniemi vastaa tällä hienolla albumilla fanien pyyntöön ja kokoaa lehden tarinat ja monet ennen julkaisemattomat Veera-stoorit yksien kansien väliin.

Kuva: Sammakko


Peyo: Kuusismurffinen huilu

Sarjisharrastajien ja -keräilijöiden kauan kaipaama toiveuusinta vuodelta 1977! Tässä albumissa smurffit astuvat estradille ensimmäisen kerran. Reipas ja aina kunnollinen nuori ritari Johannes ja hänen velmuileva aseenkantajansa Pirkale tutustuvat vauhdikkaiden seikkailujen lomassa Taivaanäärelässä asuvaan merkilliseen smurffien kansaan. Smurffien lumottu huilu saa kuulijansa vimmatusti tanssimaan. Tästä ovat kiinnostuneita myös tahot, jotka aikovat käyttää lumous ta kyseenalaisiin päämääriin. Ennen kuin smurffit saavat huilunsa takaisin, Johannes ja Pirkale kokevat monta vaarallista tilannetta - ja moni joutuu tanssimaan!


Kuva: Otava


Joan Sfar: Pikku prinssi

Viisas ja filosofinen Pikku Prinssi ei ole vain lasten satu, vaan sitä rakastavat kaikenikäiset. Ranskalainen Joann Sfar on tehnyt 65 vuotta kirjan ensijulkaisun jälkeen tarinasta sarjakuvan. Pikku Prinssin tarina alkaa lentokoneen pakkolaskulla Saharaan. Lentäjä on yksin tuhannen kilometrin päässä asutuilta alueilta. Hän nukahtaa ja herää aamulla pieneen ääneen. "Piirrä minulle lammas", vaatii vihreäasuinen poika, joka ei vaikuta lainkaan eksyneeltä, vaan alkaa kertoa lentäjälle itsestään.

Kuva: WSOY