Sarjakuvat

3. luokka

Voit lukea listalla olevilta kirjailijoilta myös jonkin toisen kirjan.


Susanne Adolfsson: Sarjakuvamysteerit (sarja)

Sotkuja teatterissa ja käsipallokentällä! Kahvipurkin salaisuus ja jääkylmä rikos!

Lue kuinka Lasse, Maija ja Vallilan poliisimestari selvittävät mysteerin toisensa perään - nyt sarjakuvamuodossa! Ensimmäinen Lasse-Maijan sarjakuvamysteerikirja sisältää 11 dekkaritarinaa, joissa riittää viihdykettä ja ratkottavaa.

Kuva: Tammi


Malin Falch: Peikkolaakso (Pohjantuli-sarja)

Sonja on tavallinen norjalainen tyttö, joka pitää ratsastamisesta ja haaveilee seikkailuista. Eräänä yönä, revontulien loistaessa, hänen kotiinsa ilmestyy salaperäinen poika, joka kertoo olevansa kotoisin toisesta maailmasta. Poika kutsuu Sonjan mukaansa myyttien ja magian täyteiselle matkalle, joka muuttaa hänen elämänsä... Malin Falchin kirjoittama ja kuvittama Pohjantuli on tarumainen seikkailu, täynnä pohjoista taikaa ja ihmeentuntua.

Kuva: Story House Egmont


Kalle Hakkola ja Mari Ahokoivu: Sanni & Joonas: metsäretki (sarja)

Sanni ja Joonas suuntaavat raikkaan syksyiselle metsäretkelle, josta muodostuu mielenkiintoisten luontohavaintojen ja vilkkaan mielikuvituksen rikastuttama värikäs seikkailu! Mielikuvitus on koetuksella myös pitkällä junamatkalla. Keksivätkö lapset mieluisaa ajankulua, vai uhkaako matkasta tulla pitkäveteinen? Tässä kirjassa Sanni ja Joonas seikkailevat myös lyhyemmissä tarinoissa, joita on julkaistu aiemmin Ilta-Sanomissa ja Koululaisessa.

Kuva: Kumiorava


Gijé: Pandorientin maailma(Soittorasia-sarja)

Pieni Nola-tyttö saa isältään 8-vuotislahjaksi hienon soittorasian, joka kuului hänen äidilleen. Katsellessaan rasiaa koristavan kristallikuulan syvyyksiin Nola näkee pienenpienen hahmon, joka vilkuttaa hänelle ja pyytää apua. Nola tempautuu soittorasian sisään, maagiseen Pandorientin maailmaan, jossa hänen äitinsäkin on aikanaan vieraillut. Tästä alkaa Nolan seikkailu värikkäiden hahmojen ja taianomaisten tapahtumien pyörteessä. Saako hän selvitettyä äitinsä ja Pandorientin salaisuuden?

Kuva: Story House Egmont


Aino Havukainen ja Sami Toivonen: Tatu ja Patu: kovaa menoa kiskoilla

Tatun ja Patun ensimmäisestä junamatkasta tulee seikkailu vailla vertaa! Tatu ja Patu ovat saaneet kutsun Hääppölään Simo-sedän luo - ja junaliput. Mutta voi paniikki: Tatu ja Patu eivät ole koskaan matkustaneet junalla! Mitä ihmettä pitäisi pakata mukaan - lohtupupu ja hätärusinat nyt ainakin. Ja entä jos junassa tulee vessahätä? Tai alkaa tehdä mieli jäätelöä? Tai miten ihmeessä voi löytää takaisin omalle paikalleen, kun on käynyt ravintolavaunussa?

Kuva: Otava


Juba: Minerva: jääkarhun sydän (sarja)

Merinorsut ovat löytäneet öljyä ja elelevät porhoina hyisellä Pohjoisnavalla. Jääkenttien keskellä pitkästyminen uhkaa ja Ramses Paksunahan tytär Veronika pompottaa aikansa kuluksi kosijoita. Hän asettaa treffien ehdoksi, että merinorsu Yrjänä tuo hänelle viimeisen jääkarhun sydämen. Reipas Minerva puolestaan kaipaa tekemistä ja lentää keinutuolilla Pohjoisnavalle. Siellä hän törmää katkeroituneeseen mutta neuvokkaaseen vanhapoika-pingviiniin Pellervoon, jonka varustevarasto instant-igluineen tekisi Bondinkin kateelliseksi. Hyytävä seikkailu voi alkaa!

Kuva: Otava


Astrid Lindgren: Peppi hoitaa

"Järjestelmällinen elämä on lapsille parasta - etenkin, kun lapset saavat järjestää sen itse." Näin Peppi Pitkätossu perustelee viime hetken päätöstään olla lähtemättä isänsä mukana Kurrekurredut-saarelle, jonka kuningas tämä on. Mutta paljon muuta Peppi sitten ehtiikin hoitaa. Kuten laittaa ojennukseen hänen kultarahojaan kärkkyvät rosvot, Kukkasen ja Jymy-Juntusen, hämmentää naapurin tädin kahvikutsut, viettää omia syntymäpäiviään ja tehdä jouluvalmiste luja - siis muun muassa. Sarjakuvat ovat Astrid Lindgrenin 1950-luvun lopulla käsikirjoittamia, ja ne on piirtänyt Ingrid Vang Nyman.

Kuva: WSOY


Mameyoashi: Kani nimeltä Mulko

Kaninomistajan arkea! Sarjakuvapiirtäjän ja hänen Mulko-kaninsa yhteiselosta kertovia humoristisia strippejä. Kaikenikäisille!

Kuva: Sangatsu Manga


Ryo Mitsuya: Mopsi tuli taloon

Romeon ja Julian seikkailut! Kuinka sujuu 14-vuotiaalta koiranpennun hoito? Entä kuinka pennulta sujuu aikamopsiksi varttuminen? Mopsi tuli taloon kertoo Julista, joka saa hoiviinsa kummallisen näköisen koiranpennun. Koirista innostuneella tytöllä on paljon opittavaa lemmikin hoidosta. Apuna ovat tyyni ja tietäväinen äiti sekä rumansöpöön Romeo-pentuun lääpällään oleva isoveli. Kaikenikäisille koirien ja huumorin ystäville!

Kuva: Sangatsu Manga


Munasta minuksi

Munasta minuksi -kirja kertoo Akun kehityksen hentoisesta untuvikosta vilkkaaksi viikariksi, tunteikkaaksi teini-ikäiseksi ja lopulta siksi ainutlaatuiseksi aikamieheksi, jonka me parhaiten tunnemme. Mukana kirjassa ovat muun muassa Tony Stroblin klassikkosarja Aku Ankan elämä ja teot sekä Marco Rotan Aku Ankan syntytarina Onneksi olkoon, Aku Ankka! Lisäksi teoksesta löytyy tarinoita rakastetuilta ankkataiteilijoilta, kuten Mau Heymansilta, Carl Barksilta ja Don Rosalta, sekä myös ennen julkaisemattomia sarjoja.

Kuva: Sanoma Media Finland


Milla Paloniemi: Tassutellen

Tassutellen on vastustamaton sarjakuva-albumi kissan ja koiran omapäisestä parivaljakosta. Kevättalvella 2003 alkunsa saaneen koko perheen sarjakuvan innoittajina ovat olleet Milla Paloniemen omat lemmikit, koira ja kaksi kissaa.

Kuva: SammakkoLuke Pearson: Hilda ja kivipeikko

Vedenhaltioita, jättiläisiä, metsäläisiä ja peikkoja ? Hildan retket poikkeavat aina kovin tavallisuudesta. Tämänkertainenkin reissu tuo taatusti mukanaan yllätyksiä, mutta kuten Hilda osuvasti toteaa: "sellaista on seikkailijan elämä". Hilda nimenomaan seikkailee kotiseudullaan, sillä sen asukkeihin kuuluu kaikenlaisia mörköjä ja maahisia. Piirtämisestä pitävä Hilda suhtautuu niihin ihastuttavan luontevasti. Kiveksi muuttunut peikko saa nenäänsä kellon siltä varalta, että se herää Hildan luonnostellessa sitä.

Kuva: Sarjakuvakeskus


Dav Pilkey: Koiramies (sarja)

Uusi hervottoman hauska sarja alkaa! Kapteeni Kalsarin tekijältä uusi supermiessarjis. Paras koirapäisestä poliisista koskaan kirjoitettu kirjasarja!

Sarjakuva josta kaikki alkoi. Ernon ja Huukon ihka eka sarjakuva: Koiramies. Nyt Koiramies seikkailee ekassa täyspitkässä, kokonaan nelivärisessä sarjiksessaan. Lukekaa koirallenne! Naurakaa häntä mutkalla!

Kuva: Tammi


Watterson, Bill: Erämaa kutsuu: Lassi ja Leevi -kokoelma

Kaivatut ja toivotut Lassi ja Leevi ovat täällä jälleen! Bill Wattersonin sanomalehtisarja on vuosien saatossa muodostunut yhdeksi kaikkien aikojen suosituimmista stripeistä kautta maailman, eikä syyttä. Omapäisen ja fantasioihin taipuvaisen Lassi-pojan ja maltillisemman lelutiikerin Leevin ystävyys sekä tempaukset viihdyttävät ja naurattavat edelleen.

Kuva: Story House Egmont


Jujja Wieslander: Mimmi Lehmä ja Varis juhlivat

Mimmi Lehmä viihtyy navetassa, mutta Variksen mielestä yö sellaisessa olisi kamalinta, mitä sille voisi tapahtua. Mutta sitten se joutuu yöksi kanalan orrelle...

Kuva: Kustannus-Mäkelä