Kaunokirjat

2. luokka


Tuija Lehtinen: Sirkuskoira Rico

Akrobaatteja, tulennielijöitä, klovneja! Artun aika ei tule koskaan pitkäksi, sillä sirkusperheessä sattuu ja tapahtuu. Elämästä tulee entistä mielenkiintoisempaa, kun Arttu löytää pienen jackrusselinpennun ja saa tehtäväkseen kouluttaa siitä sirkuskoiran. Kun kissanainen Miss Madeleine lyöttäytyy yhteen sirkuksen ilkeän pellen kanssa ja juonii jotain Ricon pään menoksi, Artun on puututtava asiaan kaverinsa Timin kanssa. 


Darrel & Sally Odgers: Ystävä pulassa (Lemmikkilekuri-sarja)

Kun arvokas kilpatamma Julia varsoo keskellä myrskyisää yötä, se tarvitsisi tuekseen ystäväkoiransa Romeon. Mutta minne Romeo on kadonnut? Tärkeää työtä eläinlääkärin avustajana tekevä Nappi-koira saa taas arvoituksen ratkaistavakseen.


Alex Smith: Kaarle kaupungilla

Kaarle on pieni pyöreä koira, joka käyttää baskeria ja upeaa punaista villapaitaa. Hän asuu Kuonokujalla herra ja rouva Kiiltokenkäsen kanssa. Kun Kiiltokenkäset lähtevät aamulla töihin, Kaarle jää kotiin nukkumaan - vai jääkö sittenkään? Parhaan ystävänsä Lordi Nukkasukan kanssa Kaarle ajautuu mitä kummallisimpiin tilanteisiin ja aina uusiin ja yllättäviin seikkailuihin. Vain heidän kanssaan esimerkiksi tavallinen päivä kaupungilla saattaa yhtäkkiä muuttua taidevarkaan takaa-ajoksi.


Agnieszka Stelmaszyk: Kissakopla

Chrishin perheessä on jo ennestään neljä kissaa, mutta kun hän löytää kylmänä jouluaattona kolme suloista kissanpentua palelemassa ulkona, ei hän voi niitä jättää yksinään. Niinpä perheessä on seitsemän kissaa. Kissanpennut ovat hassuja, sillä ne tykkäävät erityisesti katsoa televisiota! Ja lisäksi ne saavat myös perheen neljä aikaisempaa kissaa innostumaan television töllötyksestä. Jos Chris olisi tiennyt, mitä television tuijottelusta seuraa, hän olisi sammuttanut sen oitis. Mutta nyt oli liian myöhäistä ja oli kärsittävä seuraukset...


Rachel Wenitsky: Koirakamut ja täystuho (sarja)

Hugo, Lulu ja Kingi ovat kavereita, jotka käyvät Kiltit kamut -koirahoitolassa. He ovat todellakin kilttejä koiria: eivät turhia hauku ja kävelevät hihnassa rauhallisesti.Eräänä päivänä koirapuistoon ilmestyy uusi koira. Napoleon hyppii ihmisiä vasten, riehuu suihkulähteessä ja on valmis mihin tahansa saadakseen ruokaa. Kaiken lisäksi hän näyttää nauttivan hurjasta elämästään! Se saa koirakamut pohtimaan, kannattaisiko heidänkin kokeilla olla villejä. Koiruuksien päivä osoittautuu hauskaksi, kunnes asiat riistäytyvät tassuista pahemman kerran...


Timo Parvela: Paten aikakirjat (sarja)

Supersuosituista Ella-kirjoista tuttu Pate saa nyt ikioman kirjasarjansa, jossa on runsas, sarjakuvamainen kuvitus ja helppolukuinen taitto. Sarjan ensimmäisessä kirjassa Pate saa kesätehtäväkseen päiväkirjan pitämisen. Aluksi homma ei oikein suju, sillä Pate ei keksi mitään kirjoitettavaa. Kyläreissulle saapuva omalaatuinen eno muuttaa kuitenkin tilanteen ja Paten aikakirja alkaa täyttyä mielenkiintoisista merkinnöistä, jotka johtavat välillä hullunkurisiin väärinkäsityksiin.


Mimmu Tihinen: Pieni numero

Petunia käy alakoulua ja asuu Metsäkankaan monenkirjavassa lähiössä. Petunian uusperheeseen kuuluvat äiti, amerikkalainen isäpuoli Gabriel sekä pikkusiskot Nora ja Lydia. Metsäkankaan lähiötalo on Petunialle tärkeä paikka. Hänen äitinsä on siellä toiminnanjohtajana, ja Jussi-isä on talon kahvilan vakituinen asiakas. Kun lähiötalossa järjestetystä taideillasta ei kirjoiteta mediassa, Petunia päättää perustaa oman lehden. Hän antaa sille nimeksi Pieni Numero, ja lehti saa heti kaksi tilaajaa. Petunian suorasukaiset uutiset aiheuttavat kuitenkin sählinkiä, ja lukijapalautteen vuoksi on tehtävä heti toinen Pieni Numero - suuri oikaisunumero.


Julian Clary: Me Ponnekkaat

Herra ja rouva Ponnekas ovat ihan tavallisia, Afrikassa asuvia hyeenoita. Mutta, kun he sattuvat paikalle kun varomaton pariskunta tulee krokotiilien syömiksi, päättävät he  pukeutua syödyn pariskunnan vaatteisiin, napata heidän passinsa ja matkustaa Lontooseen elämään ihmisiksi. Karvaisten ja hännällisten eläinten eläminen ihmisten joukossa ei kylläkään ole ihan ongelmatonta. Kohta heitä onkin neljä, kun hyeenalapsia syntyy kaksi. Elämä on mukavaa. Tosin naapurin epäluuloinen ja kyyläävä setä aiheuttaa jännitteitä. Onneksi Ponnekkaiden perhe on reipas ja positiivinen porukka. Sillä asenteella he selviytyvät melkein mistä vain.


Maria Kuutti: Anna ja Elvis häähumussa

Annan mummo on menossa naimisiin! Kaikki yrittävät auttaa mummoa omien kykyjensä mukaan, sillä häät järjestetään hyvin pian. Anna on kiinnostunut mummon mekkovalinnoista ja hääaskarteluista, äiti taas häiden perinteistä. Elvis tekee mummolle sometilit, ja mimmi puolestaan vouhottaa tervehenkisyyden merkityksestä. Mummon into vaihtuu alakuloon, kun hän kohtaa vastoinkäymisen toisensa jälkeen. Lopulta häät ovat jopa vaarassa peruuntua...


Tittamari Marttinen: Puhuva muumio (Ennätyskerho-sarja)

Sinäkin olet melko varmasti lukenut ennätystenkirjaa, kuten Aava, Nooa, Emma ja Niilo. Olet ehkä päättänyt itsekin alkaa kokeilla erilaisten ennätysten tekemistä, kuten toimivat myös yllä mainitut ystävykset. Emma pitää erityisesti muumioista ja päättää tehdä niistä kouluun esitelmän. Hän tuumii, että esitelmän vetonaula olisi kyllä puhuva muumio. Se olisi varmasti myös jonkin sortin ennätyskin! Koulun varastosta löytyy hyvin tarkoitukseen sopiva opetusluuranko Jussi. Mutta mitä tapahtuukaan, kun koulun lukukoira Hillakin on kovin kiinnostunut siitä...


Sinikka ja Tiina Nopola: Heinähattu ja Vilttitossu

Onko lasten pakko asua kotona, kun siellä on tylsää, ei ole edes televisiota eikä kunnon ruokaa, kasvispöperöitä vain? "Minä olen saanut tarpeekseni", Vilttitossu sanoo sisarelleen Heinähatulle eräänä aamuna. Naapurissa saa ihania herkkuja, ja kun lähtee vielä vähän pidemmälle, voi päästä seikkailuun. Heinähattu ja Vilttitossu päättävät ottaa selvää, onko muualla paremmin. Matkallaan he tutustuvat Alibullenin neiteihin, Elvis Staraan ja joutuvat tekemisiin kahden innokkaan poliisin, Rillirouskun ja Isonavan kanssa.


Paula Noronen: Supermarsu lentää Intiaan

Emilia asuu kahdestaan äitinsä ja marsunsa Halosen kanssa. Halonen puraisee Emiliaa ja yöllä Emilia näkee mystisen unen, jossa valtava marsu ilmoittaa, että hänet on valittu Supermarsuksi! Tehtävä on suuri kunnia, johon valitaan kerran sadassa vuodessa. Samaan aikaan koulussa julistetaan vitsikilpailu. Tuomaristossa istuu itse kulttuuriministeri. Emilian ystävä Simo ei halua osallistua kilpailuun. Hän ei osaa kertoa vitsejä ja pelkää, että luokan ilkimys Rasva-Antero nolaa hänet. Onnistuuko Emilia pelastamaan Simon pinteestä? Ja miten käy kilpailussa Rasva-Anteron?


Joni Rahkola: Sukka sininen ja pyykkipäivän katoamistemppu

Sukka Sininen huomaa pyykkinarulla kuivuessaan, että jokin on vinossa. Sen pari on kadonnut! Olisiko pari voinut liihottaa tuulen mukana naapurin nurmikolle? Pudota matkalla kuivumaan? Tai kulkeutua ullakolle? Ikiaikaisen pyykkilaulun mukaan pesukoneet ahmivat sukkia välipaloikseen. Voisiko pesuhuoneen pahamaineinen Bossi olla kaiken takana... Sukka Sininen lähtee yhdessä Naava-koiran kanssa etsintäretkelle, jonka vauhdikkaissa käänteissä apua ja ystävyyttä löytyy odottamattomista paikoista.


Arttu Unkari: Isämies ja räjähtävä kakka

Ministeri Misukka Kylänen istuu pahaa aavistamattomana iltakakalla, kun yhtäkkiä räjähtää. Massiivinen paukahdus lennättää ministerin vessanpöntöltä kuuhun asti. Eipä aikaakaan, kun kaheli keksijä kertoo kehittäneensä viemäriputkistoon räjähteen ja aiheuttaneensa ministerin lentoon lähdön. Keksijä uhkaa yhä uusilla räjäytyksillä, jos kukaan ei ratkaise hänen kieroa arvoitustaan. Työssään poliisina arvostettu, varsinainen ässä ja sankariksikin kutsuttu Isämies, käy heti käsiksi ongelmaan ja päättää ratkaista tapauksen. Yhdeksänvuotias Oona on kuitenkin varma, että pelkällä Isämiehen isäilytyylillä ei nyt löydy ratkaisua, vaan hänen on itse ryhdyttävä toimiin. Kuinka kauan kakka vielä lentää? Entä minne ja kuinka kauas? Kuka ratkaisee tapauksen?

Stanislav Marijanović: Suuri hirviökirja

Arvoisat ihmiset. Tämä kirja on toisenlainen kuin kaikki muut maailman kirjat, sillä sitä ei ole kirjoittanut ihminen, vaan oikea HIRVIÖ! Tähän saakka ihmiset ovat luulleet hirviöitä mielikuvitusolennoiksi, jotka kuuluvat vain sadun ja fantasian maailmaan. Mutta, uskokaa tai älkää, hirviöt ovat yhtä todellisia kuin ihmiset, kasvit, eläimet, pilvet ja kaikki muu. Hirviöt vain ovat tähän asti pysyneet visusti piilossa. Syyn siihen löydät tästä kirjasta. Samalla selviää myös, miksi hirviöt eivät enää halua piileskellä...


Harri István Mäki: Aavekirja

Voiko olla olemassa kummitus, joka pelkää aaveita? Kyllä, nimittäin haamuherra Tutina. Pahaksi onnekseen hän on yksi aaveita täynnä olevan Kalpeakaupungin asukkaista. Ja yksi niistä muista aaveista sattuu olemaan kaamea mestarisäikyttelijä Yökkönen! Helpotus ja huokaus, että kaupungin kaikki haamut eivät kuitenkaan ole samanlaisia: esimerkiksi hihittäjähaamu Humbert tykkää hihitellä, Suru-Utu ei tiedä parempaa kuin tanssiminen ja Leonora Levotonvarpaan mielestä parasta maailmassa on kiukuttelu. Lyhyitä tarinoita erilaisista aaveista.


Pirkko-Liisa Perttula: Kummitusperhe Kammoset

Letkeä ja mainiosti kuvitettu kauhutarina juuri lukemaan oppineille Molla kuuli lattialautojen narisevan, ihan kuin joku kävelisi ullakolla. Sieltä kuului myös ääni: Ai! Ai! ja heti perään: Shh! Hiljaa! Tokaluokkalaisen Mollan ja hänen veljiensä uudessa kodissa tapahtuu kummia. Yhtä ja toista katoaa, ullakolta kuluu rysähdyksiä ja kolahduksia, ja Halloween-juhliin ilmestyy outoja kuokkavieraita...


Elisabet Aho: Helmi, salaperäinen tyttö

Vapun ja Annikan lähellä on hylätty päiväkoti, jossa tytöt vielä hetki sitten itsekin olivat. Nyt paikka on autio ja houkuttelee heidät seikkailemaan sen pihalle. Vappu ja Annika pääsevät kellarinkäytäviä pitkin sisälle päiväkotiin. Heitä vastaan tulee salaperäinen Helmi, joka johdattaa heitä talon sokkeloissa. Päiväkoti ei olekaan tyhjä, siellä kuuluu lasten laulua ja lusikoiden kilinää. Äkkiä Helmi on hädässä, mutta pahaksi onneksi on syysloma ja Annika on matkustanut pois. Vapun mummikaan ei usko, että Helmi on totta.


Matt Haig: Totuuskeiju

Jos sinulla on paha mieli tai murheita, niin tartu tähän kirjaan. Totuuskeijulla on nimittäin myös huolia. Se on hyvin suorapuheinen pikku keiju ja kaikki aina loukkaantuvat sen sanomisista. Ja jos kaikki aina ottavat nokkiinsa sen suorista puheista, ei siinä juuri ystävystytä. Miksi Totuuskeiju sitten paukuttaa sanottavansa niin topakasti? No, koska  Totuuskeijun on ihan aina puhuttava vain ja ainoastaan totta. Tämä ei ole helppo tehtävä, sillä Totuuskeijun oma sukukin lopulta hylkää hänet. Niinpä hän lähtee ja päätyy loppujen lopuksi Suomeen, Helsinkiin. Kuinka Totuuskeiju vihdoin löytää sydänystävän?


Alex Milway: Hotelli Flamingo

Mikä onnenpotkaisu! Kymmenvuotias Anna Dupont perii hotellin. Mutta voi, hotelli on täysin ränsistynyt! Ahkera Anna ja hänen toimeliaat eläinystävänsä  pistävät tuulemaan ja kohta paikasta kuoriutuukin varsinainen loistohotelli. Mutta sitä ei kilpailevan hotellin kylmäkiskoinen omistaja pidä ollenkaan hyvänä asiana...


Hannu Mäkelä: Helmi

Helmi on lelukoira, jonka Hanna saa lahjaksi ja joka alkaa yllättäen osoittaa elonmerkkejä, kun näkee, että tyttö tarvitsee elämän pulmatilanteisiin ystävää. Niinpä Helmi päättää uskaltautua myös puhumaan. Pian sen ajatukset ovat erottamaton osa Hannan omiakin ajatuksia. Vaikka maailmassa tapahtuu, vaikka Hannan isä on alkanut elää omaa elämäänsä ja äiti sairastuu, ei se kuitenkaan ole maailmanloppu, niin kauan kuin Helmi on mukana. Sen avulla Hannan maailma pysyy paikoillaan vaikeinakin hetkinä. Ja kun kaikki on taas hyvin, voi Helmi silti yhä jatkaa elämäänsä Hannan rinnalla.


Ann-Katrin Heger: Maatilan mainiot salapoliisit (Etsivätoimisto Oljenkorsi -sarja)

Kana ja pässi johtavat uutta etsivätoimistoa heinäparvelta. Aluksi on hiljaista, mutta eräänä päivänä maatilan possu huomaa pihalla pelottavan ja harmaan olennon... Hiippaileeko siellä susi? Kanan aivoilla ja pässin päällä tilannetta tarkkaillaan, ja höyhenetkin pöllyävät. Saako etsivätoimisto ratkaistua arvoituksen kahdestaan, vai tarvitaanko tehtävässä apujoukkoja?


Joanna Heinonen: Herkko ja kadonneen ajan arvoitus

Herkko on yhdeksänvuotias poika ja asuu Kekkerikujalla. Hänellä ei ole ystäviä, mutta onneksi aina voi lukea. Herkko rakastaa salapoliisikertomuksia ja ihailee yli kaiken Hercule Poirot'ta. Herkon isä on töissä merillä. Äidillä puolestaan on ihan mahdoton kiire, sillä on luvannut leipoa leikkikentän myyjäisiin neljäsataa pullaa. Äiti puhisee hermostuneena: -Mihin se aika oikein katoaa?

Niinpä Herkko päättää ryhtyä etsimään kadonnutta aikaa.  Henkiin herännyt, aikaansaapa lakana sekä naapuriin muuttanut Martta ryhtyvät Herkon apureiksi.  Myös Martalle ovat kirjailija Agatha Christien salapoliisit tuttuja, sillä hän arvostaa suuresti neiti Marplea. Herkko tosin epäilee, mahtaako tyttö sopia salapoliisiksi...

Siri Kolu: Me Rosvolat

Vilja on rosvopäällikkö Hurja-Kaarlo Rosvolan heräteryöstö - tavallisesti Rosvolat nappaavat autoista vain karkkeja ja muuta syötävää, barbeja ja lehtiä. Mummolamatkalla ollut Vilja tulee mukaan vähän vahingossa, rosvoperheen omien lasten Helen ja Kallen seuraksi. Tytön järkytys muuttuu pian ymmärrykseksi. Hänestä on hauskaa, kun kaahataan nasta laudassa, pysähdytään uimaan milloin huvittaa, ryöstetään karkkeja, paetaan poliiseja ja Viljan isää, pelataan jatsia, syödään ulkona ja nukutaan teltassa. Rahat ovat Rosvoloille yhdentekeviä "hiirenpieruja". Mutta kun he paljastavat rosvojen kesäjuhlilla vahingossa omistavansa melkoisen aarteen, he saavat peräänsä sekä poliisit että muut rosvot.


Noora Kunnas: Salmanterin Terttu ja minimerirosvot

Siisteydestä tarkka, lapsia vihaava Jim-setä saa luokseen sukulaislapsensa Mikon ja Lillin. Mikon ja Lillin vanhemmat ovat työmatkalla, joten kotiin he eivät ole kahdestaan voineet jäädä. Sedän luona ei nyt mitenkään mainittavan mukavaa ole, mutta onneksi naapurissa asuu omalaatuinen, harmittomalta vaikuttava Salmanterin Terttu, jolla on puhuva kukko nimeltä Pedro Esteban Kemppainen. Siellä lapset viihtyvät. Mutta naapurin mummossa onkin paljon sellaista, mitä ei päältä näe. Hän on täysillä mukana Mikon ja Lillin monissa seikkailuissa. Terttu ystävineen on juuri osallistumassa kukka-asetelmakilpailuun ja asetelman ollessa viittä vaille valmis, onnistuvat lapset ihan vahingossa herättämään henkiin kukka-asetelmaan tarkoitetut pienoismallimerirosvot...

Jukka-Pekka Palviainen: Allu ja salainen ihailija

Kun isän silmiin osuu lehdestä ilmoitus "Myytävänä Kuoppakylän rautatieasema", alkaa perhe pakata muuttolaatikoita, vaikkei heillä ole junaakaan. Siinä missä vanhemmat ihastelevat aseman alkuperäisiä tapetteja ja lattioita, Allu ja Aapo odottavat muuton mukana luvattua koiraa. Vahtikoiraa he tarvitsevatkin, kun vanhasta odotussalista alkaa kuulua öisin kummia ääniä ja Allulle osoitettua pinkkiä ihailijapostia ilmestyy mitä oudoimpiin paikkoihin. Rakennuksessa on muuten salaperäinen tornikin, vaan missä on sen avain?


Pilke Salo: Setvijäkerhon salakokous (Superluokka-sarja)

Kaikilla Sohvin luokkakavereilla on superkyky. Yksi pystyy muuttumaan näkymättömäksi ja toinen leipomaan niin hyviä leivoksia, että saa muut tekemään melkein mitä vain. Kaikki osaavat jotain selittämätöntä. Paitsi Sohvi. Hän on maailman tavallisin lapsi maailman epätavallisimmalla luokalla. Mutta kun Sohvi ystävineen perustaa Setvijäkerhon, hänet valitaan johtajaksi! Epäröinnille ei jää aikaa, kun pitää setviä, kuka on vienyt opettajan päiväkirjan tai keitä ovat aarrekätköstä löytyneen luokkakuvan lapset. Arvoitusten ratkaisemiseksi tarvitaan paitsi Sohvin rohkeutta myös kaverien supervoimia!


Camilla Brinck: Musse ja Helium. Osa 1, Salaperäinen kolo (sarja)

Hiirisisarukset Musse ja Helium asuvat Camillan luona tavallisina lemmikkeinä, kunnes eräänä päivänä seinään avautuu salaperäinen hiiren mentävä kolo. Uteliaat ja toimeliaat sisarukset lähtevät tutkimaan ovea ja tempautuvat salattuun satumaailmaan, missä heidän on ratkottava kuninkaallinen tehtävä. Salaperäinen kolo aloittaa viisiosaisen seikkailusarjan, jossa matkataan mysteeriseen valtakuntaan täynnä mitä mielikuvituksekkaimpia ja merkillisempiä olentoja.


Paula Harrison: Kisu ja öinen seikkailu

Kisun perhe on hyvin erikoinen - äiti on supersankari, ja Kisu tietää, että jonain päivänä hänkin käyttää erikoistaitojaan. Se päivä koittaakin aikaisemmin kuin Kisu oli odottanut. Eräänä yönä Figaro-kissa kipuaa hänen ikkunastaan pyytämään apua. Öinen maailma on pelottava paikka. Onko Kisulla tarpeeksi rohkeutta kohdata jännittävä öinen seikkailu?


Elina Hirvonen: Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto

Julia ja Pehmoeläinten Maailmanneuvosto aloittaa jännittävän seikkailutarinan, jossa paljastuu, että pehmoeläimillä on salattu elämä. Maailmanneuvoston päämaja sijaitsee ulkoavaruudessa. Huippupehmoagentit seuraavat maailman lapsia monitorien kautta ja ovat valmiita toimimaan salamannopeasti, jos lapsi tarvitsee apua. Ja Julia tarvitsee!


Gösta Knutsson: Pekka Töpöhäntä

Yksissä kansissa neljä ensimmäistä Pekka Töpöhäntä kirjaa: Pekka Töpöhännän seikkailut, Pekka Töpöhännän uudet seikkailut, Pekka Töpöhäntä Amerikassa ja Mitenkähän Pekka Töpöhännän käy?


Elisa Nieminen: Lotta Torvinen kummitusjahdissa

Pappa Torvisen uuden vaimon Hillevin serkut ovat kutsuneet koko Lotan perheen maatilamatkailuyritykseen pienelle lomalle. Tarkoitus on tutustuttaa kaikki toisiinsa, mutta kun äiti Torvisen mielikuvitus lähtee laukalle vauhdikkaammin kuin pihapiirin salaperäiset eläinasukit, on tuloksena monia hullunkurisia ja jännittäviäkin hetkiä. Pian Torvisen suku on saanut aivan uusia piirteitä, joiden ylläpitäminen pistää papan ja muun poppoon näyttelijänlahjat koville. Miksi lomapaikan isäntäpari käyttäytyy epäilyttävästi? Onko päärakennuksen ullakolla ihan oikea kummitus? Taas tarvitaan Lotan ja Leevin etsivänkykyjä!


Philip Reeve: Legenda Kevinistä

Kevin on hieman pullea lentäväksi poniksi. Kevin on eri mieltä: omasta mielestään se on juuri sellainen kuin pitääkin. Sen herkkua ovat ruoho, omenat ja keksit - mutta eivät välttämättä tässä järjestyksessä. Eräänä yönä sen asuinsijoilla puhkeaa hirvittävä myrsky, joka puhaltaa sen ihmisten ilmoille; ihmisten, jotka eivät usko lentäviin poneihin, meriapinoihin eivätkä merenneitoihin... Kevin kohtaa Maxin, tavallisen pojan, joka on aina toivonut lemmikkiä, ja niin seikkailu alkaa!


Anders Sparring: Vorosen perhe ja synttärikeikka

Vorosen perheestä on hauska ottaa tavaroita, jotka eivät ole heidän. He eivät oikein osaa olla ottamatta. Eivät ainakaan Viivi-äiti, Otto-isä ja tytär Kriminelli, jota kaikki kutsuvat Nelliksi. Mutta Nellin isoveli Niilo on toista maata. Vanhemmat ovat hiukan huolissaan, sillä Niilo pitää vain sellaisesta, mikä on luvallista, eikä halua ottaa mitään maksamatta. Alakouluikäisiä riemastuttava uusi sarja alkaa jännittävällä tarinalla siitä, miten Vorosen perhe koettaa kaikin keinoin saada käsiinsä jättimäisen piparminttutikkarin, jota isoveli Niilo toivoo syntymäpäivälahjaksi. Tehtävää ei ainakaan helpota Vorosten piinaavan lainkuuliainen naapuri Jeppe Pollari...


Annastiina Storm: Teräsmiespoika

Eevertille on selvinnyt, että hänellä on isä - eikä kuka tahansa isä vaan itse Teräsmies! Se tarkoittaa, että hän on Teräsmiehen poika, jolla on erityisiä voimia. Isä vain on tullut ja mennyt niin vauhdilla, että hänestä on aikoinaan jäänyt muistoksi pelkkä lentäjänlakki. Nyt Eevert aikoo löytää pään, johon lakki sopii. Teräsmiestä kun on mahdoton tunnistaa siviiliasussa.

Kaupunki taas täytyy pelastaa filmitähtimäisen säihkyvältä Buberien perheeltä, joka on saanut sen rauhan järkkymään pahemman kerran. He ovat kietoneet kaupunkilaiset tähtipölyynsä ja saaneet nämä unohtamaan sen, mikä on kullekin tärkeää. Teräsmies- tehtävät ajavat Eevertin vaaroihin, joita hän ei osannut kuvitellakaan. Onneksi pojalla on apunaan ystävänsä Tilda ja yläkerran möreä-ääninen rouva Malmsten.


Tuula Kallioniemi: Konsta leirikoulussa

Vuoden kohokohta koittaa: kolmas A-luokka pääsee leirikouluun. Kokonaista kolme yötä poissa kotoa! 


Marjatta Kurenniemi: Onneli, Anneli ja nukutuskello

Onneli ja Anneli saavat naapureiltaan Tingelstiinalta ja Tangelstiinalta tehtävän: tyttöjen on pidettävä huolta heidän hajamielisestä keksijäveljestään Vekotiituksesta. Onneli ja Anneli tutustuvat Vekotiituksen tilan ihmeellisiin keksintöihin ja joutuvat suureen seikkailuun, kun tila uhataan purkaa. Pelastamisoperaatioon tarvitaan tuttuja Ruusukujan asukkaita - ja jopa vierailu unimaailmaan.


Astrid Lindgren: Maailman paras Katto-Kassinen

Pikkuveli asuu aivan tavallisessa talossa aivan tavallisen kadun varrella, mutta ylhäällä katolla ison savupiipun takana on pieni talo ja talon ovessa kyltti, jossa lukee "Katto-Kassinen - Maailman paras Kassinen". Katto-Kassisen selässä on potkuri. Sen avulla hän lentää ikkunan kautta Pikkuveljen luo kujeilemaan aina tarvittaessa. "Hauskaa pitää olla, muuten minä en ala mitään", sanoo Maailman paras Katto-Kassinen. Maailman paras Katto-Kassinen sisältää kirjat: Pikkuveli ja Katto-Kassinen, Katto-Kassinen lentää jälleen ja Katto-Kassinen kujeilee.


Astrid Lindgren: Melukylän lasten uudet kujeet

Melukylän lasten uudet kujeet -kirjassa Ylätalon, Välitalon ja Alatalon lapset viettävät joulua, uutta vuotta, pääsiäistä ja isoisän 80-vuotispäiviä, käyvät koulua, menevät ostoksille, etsivät aarretta ja keksivät tekemistä sadepäivänä. Melukylässä on aina hauskaa!


A.A. Milne: Nalle Puh

Milnen lempeän humoristiset kertomukset ja E. H. Shepardin legendaarinen piirroskuvitus elävät ja houkuttelevat yhä uusia sukupolvia tutustumaan hyväsydämiseen Nalle Puhiin, pikkuruiseen Nasuun, pessimistiseen Ihaahan ja muuhun Puolenhehtaarin metsän väkeen. Viehättävän nostalginen kokoelmateos sisältää A.A. Milnen alkuperäiset Nalle Puh -kertomukset Nalle Puh ja Nalle Puh rakentaa talon Kersti Juvan suomennoksina.


Taru Viinikainen: Tiltu ja Lettu: leikkimökin asukas

Upouusi vaaleanpunainen leikkimökki seisoo vihdoin pihassa! Sisarukset Tiltu ja Lettu laittavat heti hiekkakakun uuniin paistumaan. Vaan mitä ihmettä? Uunista löytyykin herkullinen suklaakakku. Ja kuka sen on leiponut? Pieni hassu ukko, joka väittää asuvansa heidän leikkimökissään. Ainakin talvet - kesät se nukkuu kesäunta puutarhassa, erehdyttävästi puutarhatontun näköisenä. Kutkuttavan hauska tarina sisaruksista Onnelin ja Annelin henkeen aloittaa lastenkirjasarjan.


Asia Citro: Lohikäärmeitä ja vaahtokarkkeja (Sara ja Sassafrassa -sarja)

Kun Sara löytää äitinsä tavaroista hohtavan valokuvan, hänelle paljastuu huikea salaisuus. Saran kodin takapihalla on lato, jonka mystiselle ovelle läheisen metsän taikaotukset tulevat hakemaan apua. Tällä kertaa takapihalle ilmestyy sairas lohikäärmevauva, ja Sara alkaa yhdessä kissansa Sassafrassan kanssa selvittää, mikä pienokaista vaivaa. Onnistuvatko he auttamaan lohikäärmettä ennen kuin on liian myöhäistä?


Cristal Snow: Penni Pähkinäsydän ja kauhea kadotuskakku

Pienen peukalon kokoinen keijuipana Penni Pähkinäsydän närkästyy, kun hänen naapuriinsa muuttaa kesäksi kaikkitietävä keijupoika Markka Meritähti. Penni julistaa ystäviensä kanssa sodan sietämätöntä pojankloppia vastaan, ja he alkavat leipoa kadotuskakkua tämän pään menoksi. Resepti ei ole helppo, vaan taikataikinaan tarvitaan niin Markan hiuksia, naurua kuin kyyneleitäkin. Kun kakku lopulta valmistuu, Penni ei olekaan enää varma, miksi pojan täytyy kadota...


Helena Immonen: Näkymätön Milanna (sarja)

Milanna on aivan tavallinen tyttö, joka käy koulua, kertoo pikkuveljelleen hauskoja tarinoita ja tykkää vadelmista. On kuitenkin pienen pieni juttu, joka tekee Milannasta hieman epätavallisen: hän on näkymätön. Näkymättömyydestä huolimatta elämä ei ole niin jännittävää kuin voisi luulla. Mutta kaikki muuttuu, kun vastaan tulee Timi, joka jostain kumman syystä näkee Milannan. Milanna saa tietää, että on olemassa ihan oikea Näkymättömien kaupunki, jossa kaikki ovat näkymättömiä kuten hän! Kun Milanna pääsee vierailemaan tähän mystiseen paikkaan, alkaa seikkailu, joka mullistaa yhden jos toisenkin elämän.


Sanna Isto: Tinka ja Taika

Kun Tinkan ja Taikan mummo tulee vierailulle, talo tulvahtaa täyteen salaisuuksia. Mummon matka-arkku on vuoroin painava kuin kivi, vuoroin höyhenenkevyt. Arkkuun joutunut leluhevonenkin saa vihdoin äänen, jolla puhua suunsa puhtaaksi. "Ei ikinä!" kimittää Lilli juuri silloin kun ei pitäisi. Toimeliaasti Tinka ja Taika selvittävät mieltään vaivaavan arvoituksen: onko mummo noita ja ovatko he siten noidan lapsenlapsia? 


Tittamari Marttinen: Emeliina ja laulavan koiran tapaus

Emeliina on vauhdikas ja hyväsydäminen tyttö, joka auttaa mielellään toisia, mutta joutuu usein itse kiipeliin. Kiperän tilanteen koittaessa Emeliinalla on erityisiä taitoja ja voimia, joilla hän saa asiat ratkaistua parhain päin. Toisinaan supersankarityttö saa esineet leijumaan ja välillä osata lukea myös ajatuksia! Emeliinan luokkakaveri Ronja saa lahjaksi espanjalaisen löytökoiran, joka ei olekaan mikä tahansa koira - se osaa laulaa! Emeliinan supertaitoja tarvitaan toden teolla, kun koiranpentu katoaa juuri ennen tärkeää esiintymistä.


Eppu Nuotio: Maailman viimeiset noidat

Kaupungissa asuu noitia, mutta noidat eivät ole näkyvästi käyttäneet taikuuttaan enää aikoihin. Mutta nyt joku käyttää, koska esimerkiksi naisten nähdään muuttuvan sammakoiksi ja autojen jättihyytelöiksi! Tunnetun von Kraussin suvun noitasuku on kaikessa hiljaisuudessa kyllä edelleen tehnyt hyviä taikoja kaikessa hiljaisuudessa eläimille ja ihmisille ilman, että kukaan on sitä huomannut. Mutta edellämainittuja taikoja ei hyväntahtoisiksi voi sanoa! Mustan sukuhaaran häijyt kaksoset Lukas ja Liida ovat pääepäiltyinä.  On järjestettävä noitien kokous ja heti! Hätäkokous järjestetään von Kraussien noidutussa kivilinnassa. Kaikenikäiset noidat alkavat punoa suunnitelmia häijyjen kaksosten saamiseksi kiinni. Saadaanko noitakaksoset aisoihin ja mitä ihmettä ihmistyttö Ulrika tekee tässä sopassa?


Tom Percival: Loitsuvaras (Satujen sankarit -sarja)

Pavunvarrestaan kuuluisalla Jaakolla ei ole elämässään huolen häivää. Jaakko asuu parhaiden kavereidensa kanssa kaupungissa, jossa tarinat kirjaimellisesti kasvavat puissa ja hänellä on lemmikkinään jännittävä puhuva kana. Mutta kun Jaakko saa selville, että kaupunkiin tullut uusi lapsi juttelee salaa peikolle, kaikki muuttuu. Jokainen tietää, että peikot tarkoittavat vain ja ainoastaan ongelmia. Siispä Jaakko aikoo tehdä kaikkensa, jotta hän saa todistettua ystävilleen uuden lapsen hämärät puuhat. Silläkin uhalla, että tämä vaatisi varastetun taian käyttämistä! Loitsuvaras on vauhdikas avaus kirjasarjalle, jossa tunnetut satujen sankarit Punahilkasta Tähkäpäähän vievät lukijan täysin uusien seikkailujen pariin.