TA-VU-TET-TU

1. luokka


Amelie Benn: Päivä eläintenhoitajana

Leo saa kulkea eläintenhoitaja Oton mukana kokonaisen päivän eläintarhassa! Leo oppii paljon eläimistä ja niiden hoitamisesta. Päivän päätteeksi hän saa vielä keksiä nimen suloiselle jääkarhuvauvalle. Yksi asia on Leolle selvä: eläintenhoitajan ammatti on maailman paras.


Claire Llewellyn: Miisun torkut

Kirja käteen on aloitteleville lukijoille tarkoitettu sarja, jossa on ta-vu-tet-tu-ja ja SUURAAKKOSILLA kirjoitettuja kirjoja. Sarjan aloittaa kaksi Leon lemmikeistä kertovaa tarinaa. Miisu-kissa haluaisi ottaa nokoset, mutta ei saa hetken rauhaa. Äiti hätistää sen pois kaapista, isä tuolilta - ja ulkonakin Haukku alkaa jahdata Miisua. Löytyisikö puun oksalta rauhallinen nukkumapaikka?


Katja Reider: Paula ja kissanpentu

Paula huolestuu, kun naapuritalosta kuuluu valittavaa mau'untaa. Onkohan talossa asuvalla kissanpennulla jokin hätä? Paula hälyttää apua - ja toden totta, kissa on pinteessä! Mutta siitä seikkailu vasta alkaa, sillä kissalle on löydettävä uusi koti... Mukava ta-vu-tet-tu ja SUURAAKKOSILLA kirjoitettu tarina Kirjatiikeri-sarjassa.


Katja Richert: Kaksi kaverusta ja omapäinen poni

Vilja ja Elli rakastavat Urho-ponia, mutta Tillilän isäntää suututtaa, kun poni napsii omenoita hänen puustaan. Tytöt tekevät kaikkensa pitääkseen ponin poissa naapurista. Mutta miten saada pikku ahmatti ymmärtämään, että nuo herkulliset omenat ovat siltä kiellettyjä? 


Michaela Hanauer: Jalkapallohuumaa

Palloa ei ole hauskaa potkia yksin! Niinpä Luka pestaa pelikaverikseen koiran. Elmolla on pulma: hänen aivan erityinen jalkapallonsa on viety. Maalivahti Laten on voitettava rangaistuspotkuja kohtaan tuntemansa pelko. Anna tykkää Iirosta, mutta ei sitten yhtään jalkapallosta...


Michaela Hanauer: Kilpa-autojen lumoissa

Kimi pääsee isän mukaan formulavarikolle. Mika painaa nastan lautaan karting-radalla. Vallu ei ole uskoa onneaan, kun hän pääsee katsomaan Formula 1 -kisoja paikan päälle. Ilpo ottaa osaa autokilpaan, joka käydään avaruudessa! 


Kiira Mukka: Päästä irti, Taneli!

Päästä irti, Taneli! on helppolukuinen kirja lukemista harjoittelevalle. Sympaattisessa ja hauskassa tarinassa tutustutaan Taneliin, joka sinnikkäästi pyrkii löytämään oman urheilulajinsa - vastoinkäymisistä huolimatta. Kirja on helppolukuinen: sanat on ta-vu-tet-tu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla.  


Annette Neubauer: Oikea ballerina

Tanja on balettikoulun uusi oppilas ja tanssii niin upeasti, että toiset tytöt ovat kateellisia. Vain Siiri yrittää tutustua Tanjaan ja kutsuu tämän syntymäpäivilleen. Hän saa selville jotain jännittävää. Ja sitten Siiri saa itse ikimuistoisen kutsun...


Fogeli: Pekka Puupää yllättää

Pekka Puupää saa kaikki hämmästymään toimillaan. Kerran jos toisenkin on hänen vaimonsa yllättynyt. Samoin myös Pekan ystävä Pätkä. Lukijakin tulee ällistymään Pekan touhuja seuratessaan. Pekka Puupään seurassa ei tule tylsää hetkeä.


Barbara Rose: Prinsessa Ninni ja kuninkaan kakku

Prinsessa Ninni ei millään keksi, mitä antaisi isälleen syntymäpäivälahjaksi. Kuninkaalla on jo kaikkea, mitä toivoa voi. Keittiöpoika Matsin ansiosta Ninnillä välähtää: hän leipoo isälle kakun! Leipominen on hurjan hauskaa, ja kaiken kukkuraksi Ninni saa lahjan itsekin...


A.H. Benjamin: En se ollut minä!

Samin kotona hajoaa yhtä sun toista, mutta kuka onkaan oikeasti syypää? Kissa saa usein syyt niskoilleen, mutta kerran rikkojana on myös äiti!


Tom Easton: Aavekala (Neuvokas nelikko -sarja)

Mereen on ilmestynyt aavemainen kala, joka saa Antti Rauskun ja kumppaneiden evät tutisemaan pahan kerran. Vihdoin Liisi Lamppukalalla on tilaisuus näyttää toisille monet taitonsa...


Michaela Hanauer: Prinsessapulmia

Prinsessa Lilja kohtaa linnanpuutarhassa pienen sammakon, jolla on iso ongelma: se on kadottanut kruununsa. Prinsessat Lea, Lola ja Lila ovat liian nuoria osallistumaan linnassa järjestettäviin tanssiaisiin, mikä tietenkin sapettaa... Neljä eloisaa prinsessatarinaa.


Katja Reider: Paula yökylässä

Mikäpä sen mukavampaa kuin pyjamabileet! Paula on lähdössä sellaisiin. Siellä herkutellaan  pizzalla, ollaan tyynysotaa ja valvotaan tosi myöhään. Mutta on yksi ongelma - Paula ei tunne yövieraista ketään, mutta tytöt keskenään ovat ystäviä. Yökylässä yksi tytöistä kohteleekin häntä tylysti. Nyt Paulan tekisi mieli lähteä takaisin kotiin...


THiLO: Varkaat kiinni!

Rosvoja on liian vähän, tuumivat Jope ja Eetu. Matti näyttää etsiväntaitonsa hotellissa. Pipsa ja Elli ovat hassuttelutuulella, mutta siitäpä onkin yllättäen hyötyä. Tatu ystävineen on saamassa varkaan ansaan, mutta onnistuuko heidän suunnitelmansa. Neljä pientä salapoliisitarinaa Kirjatiikeri-sarjassa. Sarjan kirjat ovat sekä ta-vu-tet-tu-ja että SUURAAKKOSIN kirjoitettuja. Mukavat tarinat houkuttelevat lukemaan opettelevia kirjojen ääreen.


Helena Bross: Mahtava maja (Eeli ja Omar -sarja)

Eeli ja Omar rakentavat majan. He saavat kotitalostaan tarvikkeita ja huonekaluja. Majasta tulee hieno!
Lopuksi siellä vietetään mehukestit. 


Elizabeth Dale: Samun salainen ystävä

Samu löytää taskustaan pienen avaruusolennon Sipon, ja heistä tulee ystäviä. Mutta kuinka käy, kun Sippo panee kodin mullin mallin tai kun sade uhkaa pilata Samun synttärijuhlat? Miten Sippo yllättää Samun rannalla? Kolme hauskaa ta-vu-tet-tu-a tarinaa.


Alexandra Fischer-Hunold: Veikeä metsänväki

Pöllö osaa auttaa pimeänpelkoista oravaa. Kaupungista kotoisin oleva hiiri on hukassa maatilalla. Minkälaisia toiveita siilin toivomuskivi toteuttaa? Mitä Olli tekee aamulla aikaisin ukkinsa kanssa metsässä? Kirjan neljästä tarinasta saat vastaukset.


Katja Reider: Dinojen jäljillä

Kun Inka löytää torilta suuren ruskean munan, hän tietää heti, että se on erityinen. Ja toden totta: keskellä yötä munasta kuoriutuu ihka oikea dino! Teemullakin on jännät paikat. Hän lähtee fossiilijahtiin ja tekee eriskummallisen löydön. Neljä sähäkkää saurustarinaa.


Katja Richert: Vauhdikas päivä eläinlääkärissä

Viivi ja Joona pääsevät äidin mukaan päiväksi eläinklinikalle. He huomaavat pian, että eläimet tarvitsevat monenlaista apua. Kun vastaanotolle tuodaan eksynyt koiranpentu, lapset päättävät auttaa. Onnistuvatko he löytämään pennun oikean omistajan?


Hannah Steinebacher: Prinsessa Tuulispää

Kyllä prinsessakin voi olla riehakas ja rämäpäinen, eikö voikin? Linnan portaikon kaidetta liukuminen on prinsessa Aadasta huiman hauskaa. Tyttö ei millään jaksaisi prinsessatehtävissään vain hymyillä ja niiailla. Se on niin kovin, kovin tylsää! Hovitanssiaiset houkuttavat rasavilliä prinsessaa, mutta sinne päästääkseen olisi läpäistävä prinsessakoe... Kuinkahan prinsessa Aadan käy?


Amelia Benn: Pikkukeijun taikakoe

Keijutyttö Lii haluaisi lopultakin ikioman taikasauvan! Nyt siihen aukenee mahdollisuus, sillä Keijukuningatar järjestää kokeen, jossa Liin tehtävänä on tuoda kultatukkaisen jättiläisen hius ja kimalletta yksisarviselta. Onneksi tällaiseen haastavaan haasteeseen voi pyytää ystäviä apuun!


Anneli Kanto: Aamos ja jälkien arvoitus

Aamos ja jälkien arvoitus on helppolukuinen kirja juuri lukemaan oppineelle. Jännittävä ja humoristinen tarina kertoo siitä, miten Aamos-hirvi saa ystävän ja miten vihreä hirviö liittyy tapaukseen. Kirja on helppolukuinen: sanat on ta-vu-tet-tu, lauserakenteet ovat yksinkertaisia ja tekstiä on vähän. Humoristinen kuvitus innostaa ja elävöittää lukukokemuksen. Lukemaan oppimisen lisäksi tarina kehittää tärkeitä tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Kirjan lopussa olevat tehtävät kertaavat luettua hauskalla tavalla. 


Enid Richemont: Ali ja uusi poika

Luokalla on uusi poika, ja Ali auttaa häntä sopeutumaan. Ripa on kuitenkin erilainen kuin muut oppilaat!


Anna Taube: Pikku hylje löytää ystävän

Pieni Sivi-hylje polskii iloisena aalloissa, kun yhtäkkiä iskee rajuilma. Meren tyynnyttyä hylje huomaa olevansa eksyksissä. Miten se löytäisi takaisin kotiin? Sivi kokee vähän liiankin jännittävän seikkailun, mutta onneksi se saa avukseen ystävällisen pyöriäisen.Alexandra Fischer-Hunold: Aaro ja aikakone

Hui, mitä ihmettä tapahtui? Hetki sitten Aaro seisoi kirjakaupan hississä, mutta on nyt tupsahtanut linnan pihalle täydessä ritarivarustuksessa. Hän saa tehtäväkseen suojella prinsessaa rosvojoukoilta. Ja tämä on vasta alkusoittoa, sillä Aaro on joutunut aikamatkalle...


Cornelia Funke: Alma-noita ja satumainen soppa

Alma-noita, rupikonna ja vuohi haluavat keittää oikein makoisan sopan. Perunat vain ovat surkean pieniä. Alma tekee taikansa, ja perunat muuttuvat valtaviksi, samoin rupikonna ja vuohi. Entä Alma itse? Hän on kutistunut hiiren kokoiseksi! Vastataikaan tarvitaan kissankarvoja, ja Almahan kammoaa kissoja...


Annett Stütze: Pieni merenneito Mimi

Pieni merenneito Mimi ja merihevoset ovat aina valmiita auttamaan hälytyksen saatuaan. Onko puhdistajakala takertunut koralleihin tai delfiinivauva eksyksissä? Mimi ja hänen ystävänsä eivät jätä ketään pulaan! Mutta kun meritähti ajautuu vaaralliseen pyörteeseen, alkaa Mimiäkin pelottaa...


Anna Taube: Liikuttavat lohikäärmeet

Neljässä tarinassa seikkailee lohikäärme. Lohikäärme Drago on saanut pikkusiskon!   Peetu on aloittelemassa ritarinuraansa, mutta lohikäärmeet pelottavat häntä. Sitten eräänä päivänä metsässä hän törmää yhteen... Miksi Veeti Vesilohikäärmettä ei oteta tosissaan? Entä, sopivatko prinsessat ja lohikäärmeet yhteen?