Sarjakuvat

6. luokka

Voit lukea listalla olevilta kirjailijoilta myös jonkin toisen kirjan.


Charles Dixon: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin. I osa

Hobitti on tarina Bilbo Reppulista, sopuisasta ja mukavuudenhaluisesta hobitista, jonka rauhallinen elämä mutkistuu, kun hän joutuu mukaan velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön matkalle vaatimaan takaisin lohikäärme Smaugin varastamaa aarretta. Komea sarjakuva noudattaa huolellisesti Tolkienin alkuperäisteoksen käsikirjoitusta, ja sen teksti on Tolkienin käsialaa Kersti Juvan tuttuna, palkittuna suomennoksena.

Kuva: WSOY


Alessandro Ferrari: Kapinaliitto vastaan imperiumi: sarjakuvaromaani

Imperiumin vauhdikkain sarjakuvaromaani! Sukella suureen avaruusseikkailuun Luke Skywalkerin, Han Solon, prinsessa Leian ja Darth Vaderin kanssa. Koe avaruussaaga uudella tavalla! Koko ensimmäinen Star Wars -trilogia samoissa kansissa: Tähtien sota, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu.

Kuva: Tammi


Ari Folman: Anne Frankin päiväkirja

Unohtumaton klassikko uudessa muodossa! Anne Frankin päiväkirja on klassikkoteos nuoren tytön elämästä raakojen historiallisten mullistusten keskellä. Alkuteokselle uskollisessa, kauniissa sarjakuvassa salaisten päiväkirjamerkintöjen äärimmäinen henkilökohtaisuus yhdistyy vavahduttavalla ja visuaalisella tavalla juutalaisvainojen julmuuteen.

Kuva: Tammi


Ranmaru Kotone: Your name (sarja)

Kohtaaminen, jota ei pitänyt tapahtua. Pitkästynyt maalaistyttö Mitsuha uneksii elämästä tokiolaispoikana. Eräänä aamuna hän tosiaan herää sellaisena! Samalla Taki, nuorukainen Tokiosta, herää Mitsuhan kehossa. Tätä tapahtuu useita kertoja. Vähitellen kaksikko saa erilaisilla viesteillä yhteyden toisiinsa. Mistä on kyse? Onko kaikki pelkkää unta vai onko taustalla jokin suurempi kuvio...? Perustuu lukuisia palkintoja kahmineeseen, Suomessakin esitettyyn animaatioelokuvaan "Your name."

Kuva: Sangatsu Manga


Janne Kukkonen: Voro: kolmen kuninkaan aarre (sarja)

Mestarivarkaan urasta haaveileva Lilja saa tilaisuuden todistaa taitonsa varkaiden killalle ja ottaa vastaan uhkarohkean tehtävän. Epäonnekseen Lilja herättää varkaudellaan vuosisatoja uinuneet, unohdetut voimat. Pian hän on sotkeutunut keskelle muinaista valtataistelua. Onko koko maailman kohtalo loppujen lopuksi pienen voron harteilla?

Kuva: Like


Patrick McDonnell: Kamut: Maailmojen syleilijät

Kamut eli Kati-kissa ja Jalo-koira ovat ylimmät ystävykset, joilla on alati uutta puuhaa pihapiirin elikoiden kanssa ja paljon hauskaa sanottavaa maailmanmenosta.

Kuva: Story House Egmont


Julien Neel: Mimu: Päiväkirjaelämää (sarja)

Mimu on terhakas ja temperamenttinen 12-vuotias tyttö, joka asuu hupsun mutta rakastettavan tieteiskirjailijan urasta haaveilevan äitinsä ja löytökissan kanssa. Mimu on ihastunut vastapäisessä talossa asuvaan poikaan, mutta ei tietenkään uskalla kertoa sitä tälle, ja pyrkii kaiken aikaa myös saattamaan äitinsä yhteen naapurin komistuksen kanssa.

Kuva: Gummerus


Jason Platt: Koulun talent show (Huippuhäslärit-sarja)

Kuinka paljon koheltamista on liikaa koheltamista? Noel on kavereidensa kesken tunnettu mestarillisista sähellystaidoistaan. Tällä kertaa tilanne menee koulussa sen verran mutkalle, että Noel saa viimeisen tilaisuuden: hänen on osallistuttava talent-kilpailuun. Pahinta on, ettei Noelilla ole mitään erikoiskykyä, ei kerta kaikkiaan yhtään mitään. Tehtävä on epätoivoinen: nolaako Noel itsensä täydellisesti?

Kuva: Otava


Aino ja Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta

Kun lapsi näkee pahaa unta, aikuisen on otettava koppi ja kerrottava, että kaikki on hyvin. Pienen Ainon arjesta ja kollektiivisesta alitajunnasta ammentavissa unissa Pörrö on kadonnut, korkokenkäiset jättiläispuput ajavat takaa metsässä tai isi on muuttunut pelkäksi mustaksi ääriviivaksi, joka ei muutenkaan näytä isiltä. Kaikkein pelottavimmatkin asiat voi vangita paperille. Ja vaikka uni onkin välillä niin paha, ettei sitä saa laittaa EDES kirjaan, ainakin helpottaa, kun niistä saa kertoa aikuiselle!

Kuva: WSOY


Tome: Virus (Pikon ja Fantasion seikkailuja)

Tomen ja Janryn ensimmäinen Piko & Fantasio -tarina vihdoinkin suomeksi! John "Mureena" Helenaan on iskenyt outo virus, ja parantaakseen entisen vihollisensa, Spip-oravasta puhumattakaan, sankaripari joutuu matkaamaan aina etelämantereelle asti. Huimaa seikkailua ja upeaa piirrosta alan ehdottomilta mestareilta.

Kuva: Story House Egmont