Sarjakuvat

6. luokka


Charles Dixon: Hobitti, eli, Sinne ja takaisin. I osa

Hobitti on tarina Bilbo Reppulista, sopuisasta ja mukavuudenhaluisesta hobitista, jonka rauhallinen elämä mutkistuu, kun hän joutuu mukaan velho Gandalfin ja kolmentoista kääpiön matkalle vaatimaan takaisin lohikäärme Smaugin varastamaa aarretta. Komea sarjakuva noudattaa huolellisesti Tolkienin alkuperäisteoksen käsikirjoitusta, ja sen teksti on Tolkienin käsialaa Kersti Juvan tuttuna, palkittuna suomennoksena. Se kutsuu lukemaan yhä uudelleen maagista mestariteosta ja on todellinen aarre kaikille uusille ja vanhoille hobittifaneille.


Alessandro Ferrari: Kapinaliitto vastaan imperiumi: sarjakuvaromaani

Imperiumin vauhdikkain sarjakuvaromaani! Sukella suureen avaruusseikkailuun Luke Skywalkerin, Han Solon, prinsessa Leian ja Darth Vaderin kanssa. Koe avaruussaaga uudella tavalla! Koko ensimmäinen Star Wars -trilogia samoissa kansissa: Tähtien sota, Imperiumin vastaisku ja Jedin paluu.


Ari Folman: Anne Frankin päiväkirja

Unohtumaton klassikko uudessa muodossa! Sarjakuvamuotoinen Anne Frankin päiväkirja päivittää yhden viime vuosisadan kuuluisimmista tarinoista nykylukijoihin vetoavaksi, neliväriseksi sarjakuvaksi. Anne Frankin päiväkirja on klassikkoteos nuoren tytön elämästä raakojen historiallisten mullistusten keskellä. Alkuteokselle uskollisessa, kauniissa sarjakuvassa salaisten päiväkirjamerkintöjen äärimmäinen henkilökohtaisuus yhdistyy vavahduttavalla ja visuaalisella tavalla juutalaisvainojen julmuuteen.


Ranmaru Kotone: Your name

Kohtaaminen, jota ei pitänyt tapahtua. Pitkästynyt maalaistyttö Mitsuha uneksii elämästä tokiolaispoikana. Eräänä aamuna hän tosiaan herää sellaisena! Samalla Taki, nuorukainen Tokiosta, herää Mitsuhan kehossa. Tätä tapahtuu useita kertoja. Vähitellen kaksikko saa erilaisilla viesteillä yhteyden toisiinsa. Mistä on kyse? Onko kaikki pelkkää unta vai onko taustalla jokin suurempi kuvio...? Perustuu lukuisia palkintoja kahmineeseen, Suomessakin esitettyyn animaatioelokuvaan "Your name."  


Janne Kukkonen: Voro: kolmen kuninkaan aarre

Kukkosen kuvittama ja kertoma Voro on ainutlaatuinen suomalainen sarjakuvaromaani, kansainväliset mitta puut täyttävä taianomainen fantasiaseikkailu kaikenikäisille lukijoille. Upea piirrosjälki yhdistää elementtejä eurooppalaisesta ja japanilaisesta sarjakuvasta. 


Patrick McDonnell: Kamut: Maailmojen syleilijät

Kamut eli Kati-kissa ja Jalo-koira ovat ylimmät ystävykset, joilla on alati uutta puuhaa pihapiirin elikoiden kanssa ja paljon hauskaa sanottavaa maailmanmenosta.


Anne Muhonen: Universumin avain

Tarina saa alkunsa kun Kalle löytää kotoaan avaimen, joka ei kuitenkaan sovi mihinkään kotoa löytyvään lukkoon. Äiti esittää hurjan arvelun, että se voisi olla Universumin avain! Tästä alkaa Universumin oven hillitön etsintä. Etsintäpartioon liittyvät Kallen paras ystävä, lätäkön toisella puolella asustava Hirppa sekä uusi tuttavuus, Aino. Etsijät löytävät vihjeen toisensa jälkeen, mutta löytyykö ovi, ja mitä kaikkea Universumi pitääkään sisällään?
Tarinan todistusaineistot luovutetaan myös lukijan pohdittaviksi. Piirrosten lisäksi näytteillä on valokuvia vihjeistä. Näin lukija kutsutaan mukaan Universumin avainkaartijoukkoon keräämään ja tallentamaan uusia vihjeitä.  


Julien Neel: Mimu: Päiväkirjaelämää

Mimu on terhakas ja temperamenttinen 12-vuotias tyttö, joka asuu hupsun mutta rakastettavan tieteiskirjailijan urasta haaveilevan äitinsä ja löytökissan kanssa. Mimu on ihastunut vastapäisessä talossa asuvaan poikaan, mutta ei tietenkään uskalla kertoa sitä tälle, ja pyrkii kaiken aikaa myös saattamaan äitinsä yhteen naapurin komistuksen kanssa.


Raina Telgemeier: Siskot

Rainan perhe lähtee automatkalle. Matka on pitkä viikko San Franciscosta Coloradoon ja viikko takaisin. Raina on varustautunut korvalappustereoin, mutta maailmassa ei yksinkertaisesti ole tarpeeksi paristoja takapenkin rauhaa säilyttämään. Pikkusisko Amara tietää, miten Rainan saa suuttumaan. Tarinassa piipahdetaan välillä Rainan muistoissa. Sisaruudessa on ollut niin huippuihania kuin huippukarmeitakin hetkiä. Herää myös kysymyksiä: miksi isä ei tullut mukaan automatkalle? Miksei Raina halua istua etupenkillä? Ja, mikä tärkeintä, osaavatko Raina ja Amara koskaan olla sovussa? 


Aino ja Ville Tietäväinen: Vain pahaa unta

Kun lapsi näkee pahaa unta, aikuisen on otettava koppi ja kerrottava, että kaikki on hyvin. Pienen Ainon arjesta ja kollektiivisesta alitajunnasta ammentavissa unissa Pörrö on kadonnut, korkokenkäiset jättiläispuput ajavat takaa metsässä tai isi on muuttunut pelkäksi mustaksi ääriviivaksi, joka ei muutenkaan näytä isiltä. Kaikkein pelottavimmatkin asiat voi vangita paperille. Ja vaikka uni onkin välillä niin paha, ettei sitä saa laittaa EDES kirjaan, ainakin helpottaa, kun niistä saa kertoa aikuiselle!  


Tome: Virus (Pikon ja Fantasion seikkailuja)

Tomen ja Janryn ensimmäinen Piko & Fantasio -tarina vihdoinkin suomeksi! John "Mureena" Helenaan on iskenyt outo virus, ja parantaakseen entisen vihollisensa, Spip-oravasta puhumattakaan, sankaripari joutuu matkaamaan aina etelämantereelle asti. Huimaa seikkailua ja upeaa piirrosta alan ehdottomilta mestareilta.