Sarjakuvat

5. luokka


Renji Asai: Poika ja peto

Hittielokuvaan perustuva seikkailumanga! Vauhdikas, humoristinen ja koskettava tarina kasvusta ja perhesuhteista. Poika ja peto on seikkailufantasia, jossa yksinäinen ja onneton ihmispoika Kyuta törmää näkymättömässä maailmassa asuvaan yksinäiseen petoon Kumatetsuun. Heidän välilleen muodostuu opettajan ja oppilaan suhde sekä vähitellen myös myrskyisä ystävyys. Suuri seikkailu on edessä... Poika ja peto perustuu palkitun anime-mestari Mamoru Hosodan saman nimiseen elokuvaan. 


Batem: Marsupilami: Kultainen poika

Eurooppalaisen sarjakuvan eläinsankareista suosituimman seikkailussa Lady Oldskin yrittää siepata erään lapsen, koska on vakuuttunut tämän olevan kuuluisan jumaluuden, Rio Soupopouron, inkarnaatio. Marsupilami ei moista puuhailua hyvällä katso... 


Rüdiger Bertrman: Mega hölmö homma

24 tuntia aikaa hankkia uusi palkintopokaali tärvääntyneen koulun kallisarvoisen pokaalin tilalle. Kalle on kova tyyppi - ja vahva. Koulussa kaikki tekevät niin kuin hän sanoo. Aleksi on fiksu ja pitää yleensä suunsa kiinni. Niin asiat ovat olleet ainakin tähän asti. Kunnes Kalle tarvitsee Aleksin apua. Heti. Nyt. Heillä on vuorokausi aikaa hankkia toinen pysti koulun arvokkaan pokaalin tilalle. Yhdessä kaksikko keksii suunnitelman toisensa jälkeen. Keksivätkö he ajoissa sellaisen, joka toimii?


Aaron Blabey: Hurja jengi

Oletko valmis? Tässä on hauskin, hurjin ja coolein kirja, jonka ikinä luet. Saammeko esitellä: Hurja jengi. Mahdottoman rämäpäinen ja vaarallinen ja... kerta kaikkiaan hurja! Mutta nyt he aikovat ryhtyä sankareiksi. Tästedes herrat Susi, Piraija, Käärme ja Hai vannovat ryhtyvänsä vain ja ainoastaan hyviin tekoihin... halusit tai et. Hyppää jo kyytiin! Hulvattoman hauska ja sarjakuvamainen sarja sopii kaikille huumorin ja yllätysten ystäville. Se on houkutteleva lukupala aloitteleville lukijoille ja ihan parasta viihdykettä jokaiselle alakoululaiselle. Hurja jengi -sarja on valloittanut maailman: best- selleriksi kivunneita kirjoja on myyty jo kaksi miljoonaa kappaletta yli 30 maassa. Sarjasta on myös tekeillä Dreamworks-elokuva.


Giovanni di Gregorio: Sarahin uni

Sisaruksilla ei ole aina helppoa. Mutta kun he ovat yhtä erilaisia kuin Sarah, Cassiopée ja Lucille, elämä on yhtä sekamelskaa! Yksi näkee joka yö samaa unta, toinen kulkee pää pilvissä ja kolmas juttelee mieluiten vain kissalleen. Eräänä päivänä sisarukset löytävät kuitenkin ullakolta vanhan valokuvan äidistään ja kaikki muuttuu. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään perheen salaisuutta, joka liittyy jotenkin Sarahin uneen... Ainutlaatuinen, maagisen hienostikuvitettu kertomus kolmesta tytöstä ja heidän erikoisesta maailmastaan. 


Hergé: Tintti Kuussa (Tintti-sarja)

Professori Tuhatkauno on rakentamassa rakettia, jonka päämääränä on Kuu. Aluksen matkustajaksi on mukaan valittu Tintti Milou-koiransa kanssa sekä kapteeni Haddock. Tuhatkaunon suunnitelmalla on kuitenkin vastustajansa ja taas Tintin neuvokkuutta tarvitaan. Hergén luoma kaksiosainen kuuseikkailu (Päämääränä Kuu ja Tintti Kuun kamaralla) ilmestyi alun perin vuosina 1953 ja 1954.


Roger Leloup: Kuolemattomien temppeli (Yoko Tsuno -sarja)

Yoko saa avunpyynnön ystävältään Khanylta ja pian vinealainen kiituri lennättää sankarittaremme Skotlantiin, josta matka jatkuu kohti maan ydintä. Peruskallioon louhitun fantastisen maailman salaisuuksissa riittääkin selvitettävää. Kelttien muinaiset tarut heräävät kirjaimellisesti henkiin tässä huimassa fantasiaseikkailussa.


Morris: Daltonin muori (Lucky Luke -sarja)

Hykerryttävä klassikkouusinta lännenkomedian ystäville. Huumorisarjakuvan mestarit Rene Goscinny (tarina) ja Morris (kuvitus) ovat täydessä iskussa tässä sähäkässä seikkailussa, jossa Daltonin veljekset jälleen kerran pakenevat vankilasta. Karkumatkallaan konnakatras päätyy äitinsä hoteisiin ja pippuristakin pippurisempi Daltonin muori osoittautuu todella tiukaksi vastustajaksi jopa Lucky Lukelle. Mukana menossa myös Jolly Jumper ja Rantanplan.


Charles M. Schulz: Tenavat: Parhaat sarjat 1960-1969 (Tenavat-sarja)

Legendaarisen TENAVAT-sarjakuvan parhaita tarinoita tunnelmalliselta 60-luvulta. Tenavat on edelleen yksi maailman tunnetuimpia sarjakuvia, ja tämä teos kokoaa yksiin kansiin vuosien 1960-1969 hauskimmat tarinat. Mukana kaikki vanhat tutut Jaska Jokusesta Ressuun. Sarjakuvien lisäksi kirja sisältää Tenavien taustaa valottavan artikkelin.


Patrick, Wirbeleit: Loota

Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.
Kiste-sarja on syntynyt käsikirjoittaja Patrick Wirbeleitin ja Uwe Heidschötterin yhteistyönä. Sen keskeisiä aiheita ovat askartelu ja rakentaminen sekä ennen kaikkea ystävyys.