Sarjakuvat

5. luokka

Voit lukea listalla olevilta kirjailijoilta myös jonkin toisen kirjan.


Renji Asai: Poika ja peto (sarja)

Hittielokuvaan perustuva seikkailumanga! Vauhdikas, humoristinen ja koskettava tarina kasvusta ja perhesuhteista. Poika ja peto on seikkailufantasia, jossa yksinäinen ja onneton ihmispoika Kyuta törmää näkymättömässä maailmassa asuvaan yksinäiseen petoon Kumatetsuun. Heidän välilleen muodostuu opettajan ja oppilaan suhde sekä vähitellen myös myrskyisä ystävyys. Suuri seikkailu on edessä... Poika ja peto perustuu palkitun anime-mestari Mamoru Hosodan saman nimiseen elokuvaan.

Kuva: Sangatsu Manga


Batem: Marsupilami: Kultainen poika

Eurooppalaisen sarjakuvan eläinsankareista suosituimman seikkailussa Lady Oldskin yrittää siepata erään lapsen, koska on vakuuttunut tämän olevan kuuluisan jumaluuden, Rio Soupopouron, inkarnaatio. Marsupilami ei moista puuhailua hyvällä katso...

Kuva: Story House Egmont


Rüdiger Bertram: Mega hölmö homma (Mega-sarja)

Kalle on kova tyyppi - ja vahva. Koulussa kaikki tekevät niin kuin hän sanoo. Aleksi on fiksu ja pitää yleensä suunsa kiinni. Niin asiat ovat olleet ainakin tähän asti. Kunnes Kalle tarvitsee Aleksin apua. Heti. Nyt. Heillä on vuorokausi aikaa hankkia toinen pysti koulun arvokkaan pokaalin tilalle. Yhdessä kaksikko keksii suunnitelman toisensa jälkeen. Keksivätkö he ajoissa sellaisen, joka toimii?

Kuva: Aurinko Kustannus


Aaron Blabey: Hurja jengi (sarja)

Oletko valmis? Tässä on hauskin, hurjin ja coolein kirja, jonka ikinä luet. Saammeko esitellä: Hurja jengi. Mahdottoman rämäpäinen ja vaarallinen ja... kerta kaikkiaan hurja! Mutta nyt he aikovat ryhtyä sankareiksi. Tästedes herrat Susi, Piraija, Käärme ja Hai vannovat ryhtyvänsä vain ja ainoastaan hyviin tekoihin... halusit tai et.

Kuva: Into


Giovanni di Gregorio: Sarahin uni (Sisarukset Grémillet -sarja)

Sisaruksilla ei ole aina helppoa. Mutta kun he ovat yhtä erilaisia kuin Sarah, Cassiopée ja Lucille, elämä on yhtä sekamelskaa! Yksi näkee joka yö samaa unta, toinen kulkee pää pilvissä ja kolmas juttelee mieluiten vain kissalleen. Eräänä päivänä sisarukset löytävät kuitenkin ullakolta vanhan valokuvan äidistään ja kaikki muuttuu. Yhdessä he ryhtyvät selvittämään perheen salaisuutta, joka liittyy jotenkin Sarahin uneen...

Kuva: Story House Egmont


Nathan Fairbairn: Tytöt kuin tuulispäät (Kuonokamut-sarja)

Tässä tulevat parhaat ystävykset Gabby, Priya ja Mindy! He ovat samalla luokalla, he kaikki rakastavat eläimiä, mutta kellään heistä ei ole omaa lemmikkiä. Niinpä he keksivät perustaa oman yrityksen: he vievät naapuruston koiria ulos. Elämä on täynnä kuonoja, tassuja ja innostunutta haukuntaa, vaikka kaikki ei suju ihan niin hyvin kuin tytöt odottivat.

Kuva: Otava


Hergé: Tintti Kuussa (Tintti-sarja)

Professori Tuhatkauno on rakentamassa rakettia, jonka päämääränä on Kuu. Aluksen matkustajaksi on mukaan valittu Tintti Milou-koiransa kanssa sekä kapteeni Haddock. Tuhatkaunon suunnitelmalla on kuitenkin vastustajansa ja taas Tintin neuvokkuutta tarvitaan. Hergén luoma kaksiosainen kuuseikkailu (Päämääränä Kuu ja Tintti Kuun kamaralla) ilmestyi alun perin vuosina 1953 ja 1954.

Kuva: Otava


Roger Leloup: Kuolemattomien temppeli (Yoko Tsuno -sarja)

Yoko saa avunpyynnön ystävältään Khanylta ja pian vinealainen kiituri lennättää sankarittaremme Skotlantiin, josta matka jatkuu kohti maan ydintä. Peruskallioon louhitun fantastisen maailman salaisuuksissa riittääkin selvitettävää. Kelttien muinaiset tarut heräävät kirjaimellisesti henkiin tässä huimassa fantasiaseikkailussa.

Kuva: Story House Egmont


Morris: Daltonin muori (Lucky Luke -sarja)

Hykerryttävä klassikkouusinta lännenkomedian ystäville. Huumorisarjakuvan mestarit Rene Goscinny (tarina) ja Morris (kuvitus) ovat täydessä iskussa tässä sähäkässä seikkailussa, jossa Daltonin veljekset jälleen kerran pakenevat vankilasta. Karkumatkallaan konnakatras päätyy äitinsä hoteisiin ja pippuristakin pippurisempi Daltonin muori osoittautuu todella tiukaksi vastustajaksi jopa Lucky Lukelle. Mukana menossa myös Jolly Jumper ja Rantanplan.

Kuva: Story House Egmont


Charles M. Schulz: Tenavat: Parhaat sarjat 1960-1969 (Tenavat-sarja)

Legendaarisen TENAVAT-sarjakuvan parhaita tarinoita tunnelmalliselta 60-luvulta. Tenavat on edelleen yksi maailman tunnetuimpia sarjakuvia, ja tämä teos kokoaa yksiin kansiin vuosien 1960-1969 hauskimmat tarinat. Mukana kaikki vanhat tutut Jaska Jokusesta Ressuun. Sarjakuvien lisäksi kirja sisältää Tenavien taustaa valottavan artikkelin.

Kuva: Otava


Patrick, Wirbeleit: Loota

Matias on rakentelija ja keksijä. Eräänä päivänä hän löytää kotiin pyöräillessään portinpielestä tyhjän pahvilaatikon ja ottaa sen mukaansa rakentamisleikkejä varten. Yllättäen laatikko paljastuu kuitenkin Loota-nimiseksi velhon apulaiseksi. Puhuva Loota sisältää rajattomasti työkaluja ja sillä on erikoinen vaikutus aikuisiin. Matias pääsee Lootan mukana nokkeluutta ja rohkeutta vaativiin seikkailuihin.

Kuva: Sarjakuvakeskus